Δήμος Καλαμάτας: Η αδελφοποίηση με το Λόουελ φέρνει υποτροφίες για Καλαματιανούς σε Πανεπιστήμια των ΗΠΑ!

/

Η χορηγία υποτροφιών στα Πανεπιστήμια του Lowell και του Midlessex, για φοιτητές από την Καλαμάτα, ανακοινώθηκε από τον δήμο της Μεσσηνιακής πρωτεύουσας.

Συγκεκριμένα, σε ανακοίνωση του δήμου Καλαμάτας σημειώνεται:

Η αδελφοποίηση της Καλαμάτας με το Λόουελ της Μασαχουσέτης των ΗΠΑ αποδίδει καρπούς. Όπως ενημέρωσε σήμερα, Παρασκευή 18 Νοεμβρίου 2022 ο Δήμαρχος Καλαμάτας, Θανάσης Βασιλόπουλος, πέραν των συζητήσεων που ήδη έχουν σημειώσει πρόοδο ως προς το επενδυτικό ενδιαφέρον που έχει εκφραστεί από επιχειρηματίες του Λόουελ, θετικές είναι και οι εξελίξεις που αφορούν σε έναν ακόμα στόχο που είχε τεθεί, στο πλαίσιο της αδελφοποίησης, και αφορά στην ακαδημαϊκή σύνδεση των δύο περιοχών.  

Όπως έγινε γνωστό, την Τρίτη 15 Νοεμβρίου 2022 στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου του Λόουελ, παρουσία των μελών του Δημοτικού Συμβουλίου και εκπροσώπων της πανεπιστημιακής και επιχειρηματικής κοινότητας και φορέων, πραγματοποιήθηκε ενημερωτική εκδήλωση κατά τη διάρκεια της οποίας παρουσιάστηκε το ταξίδι της αποστολής του Λόουελ στην Καλαμάτα καθώς και οι περαιτέρω προοπτικές συνεργασίας που έχουν δημιουργηθεί. Στην ίδια εκδήλωση αναγνώστηκε και μήνυμα του Δημάρχου Καλαμάτας Θανάση Βασιλόπουλου.

Προσφορές στο Katerinas Market – Κυψέλης Deli

Σημειώνεται ότι, στο πλαίσιο του προγράμματος αδελφοποίησης, ανακοινώθηκε η χορηγία υποτροφιών στα Πανεπιστήμια του Lowell και του Midlessex, για φοιτητές από την Καλαμάτα. Πρόκειται για εκπαιδευτικά ιδρύματα εγνωσμένου κύρους. Λεπτομέρειες για την χορηγία των υποτροφιών αναμένονται το αμέσως επόμενο διάστημα. 

Επίσης, εντός του 2023 αναμένεται στην Καλαμάτα επιχειρηματική αποστολή από το Λόουελ, στο πλαίσιο της εκπεφρασμένης βούλησης για επενδύσεις στη Μεσσηνιακή πρωτεύουσα.  

ΠΡΟΗΓ. ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Επικυρώθηκαν τα αποτελέσματα των εκλογών: O Δημήτρης Τζωρτζίνης πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Μεσσηνίας – Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο

ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Καλαμάτα: «Λευκή» ισοπαλία στο ντέρμπι με την Παναχαϊκή – «Δεν ήμασταν τυχεροί», δήλωσε ο Νίκος Αναστόπουλος

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Απάντηση υπουργείου Εσωτερικών στην απόφαση του ΣτΕ για αντισυνταγματικότητα διατάξεων που αφορούν τους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης

Διευκρινίσεις σχετικά με δημοσιεύματα που αναφέρονται στην απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας να κρίνει αντισυνταγματικές διατάξεις