Κυρ. Μητσοτάκης: Διδασκόμαστε από την εμπειρία και έχουμε τη βούληση να διορθώνουμε κάθε αστοχία

Η κυβέρνηση διδάχθηκε από τα λάθη του 2021 και η εμπειρία που αποκόμισαν οι μηχανισμοί πρόληψης και αντιπυρικής προστασίας φάνηκε το 2022 που οι απώλειες ήταν πολύ μικρότερες σε σχέση με τον αριθμό πυρκαγιών, τόνισε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την ομιλία του στην εκδήλωση για τη λήξη της αντιπυρικής περιόδου που πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας.

Σημειώνεται ότι ο κ.Μητσοτάκης, στο πλαίσιο της ημέρας DUOday, συνοδευόταν στην εκδήλωση από τον 26χρονο Γιώργο Τσεβά, που διαγνώσθηκε σε νεαρή ηλικία με λειτουργικό αυτισμό.

«Δεσμεύτηκα ότι πρέπει να μάθουμε από τις αστοχίες μας και από τα λάθη μας και πρέπει την επόμενη φορά, το επόμενο καλοκαίρι, να κάνουμε τα πράγματα καλύτερα. Και πιστεύω ότι αυτή η επιλογή μας, μέχρι στιγμής τουλάχιστον μας έχει δικαιώσει. Αποδεικνύεται για ακόμα μια φορά η σύνδεση μεταξύ των φυσικών απειλών και της κλιματικής αλλαγής» είπε μεταξύ άλλων ο κ. Μητσοτάκης.

Όπως ανέφερε «το τέλος του καλοκαιριού, η λήξη της αντιπυρικής περιόδου πράγματι μας έφερε φέτος καλά νέα. Αν και είχαμε περισσότερες φωτιές από τον μέσο όρο των τελευταίων 15 ετών, οι απώλειες, όπως είδαμε, ήταν συντριπτικά μικρότερες». Κάνοντας έναν απολογισμό σημείωσε: «Φέτος χάσαμε 238.000 στρέμματα, όταν η Ισπανία έχασε 2,5 εκατομμύρια και η Πορτογαλία λίγο παραπάνω από 1 εκατομμύριο. Εμείς πέρυσι, βέβαια, χάσαμε σχεδόν 1,5 εκατομμύριο στρέμματα. Αλλά ο μέσος όρος των καμένων εκτάσεων την 15ετία ήταν γύρω στις 500.000 στρέμματα. Λιγότερα από τα μισά χάθηκαν φέτος», σημείωσε ο πρωθυπουργός.

Ο κ.Μητσοτάκης εξήρε το έργο όλων των συμμετεχόντων στις επιχειρήσεις αντιπυρικής προστασίας και τους εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του, ενώ ανέδειξε τη σπουδαιότητα του υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΠΡΟΗΓ. ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Αλ. Χαρίτσης: Η πολιτική επιδότησης της αισχροκέρδειας των καρτέλ της κυβέρνησης Μητσοτάκη στοιχίζει πάρα πολύ ακριβά

ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Επικυρώθηκαν τα αποτελέσματα των εκλογών: O Δημήτρης Τζωρτζίνης πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Μεσσηνίας – Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΕΛΛΑΔΑ

Κικίλιας: Δεν επιβεβαιώθηκαν όσοι έλεγαν ότι δεν θα πάει καλά ο τουρισμός φέτος – Η κυβέρνηση επεξεργάζεται σχέδιο για τη ρύθμιση της βραχυχρόνιας μίσθωσης

Παρουσία του υπουργού Τουρισμού, Βασίλη Κικίλια, και σύσσωμου του ξενοδοχειακού κλάδου της χώρας πραγματοποιήθηκε η δέκατη