Ψηφιακός Μετασχηματισμός των ΟΤΑ: Σύστημα ελεγχόμενης στάθμευσης και έξυπνες διαβάσεις πεζών διεκδικεί η Καλαμάτα – Αναλυτικά η πρόταση του δήμου

/

Στο πλαίσιο της Πρόσκλησης «Ψηφιακός Μετασχηματισμός των ΟΤΑ», ο Δήμος Καλαμάτας θα υποβάλει πρόταση χρηματοδότησης με τίτλο «Δράσεις Ψηφιακού Μετασχηματισμού του Δήμου Καλαμάτας».

Με το σύνολο των δράσεων που έχουν επιλεγεί, όπως σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση, ο Δήμος Καλαμάτας στοχεύει σε μία ολοκληρωμένη ψηφιακή μετάβαση για την κάλυψη των αναγκών του και τη βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών.

Συγκεκριμένα, ο Δήμος θα προβεί στην προμήθεια των ακόλουθων εφαρμογών και συστημάτων «έξυπνης πόλης»:

Έξυπνο Σύστημα Ελεγχόμενης Στάθμευσης (186.806,00€)

Στο πλαίσιο της δράσης αυτής ο Δήμος θα επεκτείνει με τη προμήθεια 300 αισθητήρων το Σύστημα Έξυπνης στάθμευσης για την αποτροπή στάθμευσης σε διαβάσεις και ράμπες ΑμεΑ, το οποίο προτάθηκε στο Πρόγραμμα «Στρατηγικές Αστικές Παρεμβάσεις– Πρόγραμμα Επενδύσεων του Ταμείου Ανάκαμψης».

Έξυπνες διαβάσεις πεζών και φιλικές προς ΑΜΕΑ (300.0055,60 €)

Το Σύστημα Έξυπνης Διάβασης ανιχνεύει πεζούς που πρόκειται να διασχίσουν τη διάβαση, μέσα από τα μπουτόν αφής. Σε κατάσταση ηρεμίας, η σήμανση οδοστρώματος και πεζοδρομίου τύπου LED, παραμένει σβηστή για λόγους εξοικονόμησης ενέργειας και περιορισμού φωτορύπανσης.

Έξυπνα συστήματα ενεργειακής διαχείρισης δημοτικών και σχολικών κτιρίων (499.968,00€)

Η εφαρμογή μπορεί να αποτελέσει ένα ολοκληρωμένο περιβάλλον («οικοσύστημα»), «ευφυούς» διαχείρισης των ενεργειακών υποδομών του Δήμου, με μεγάλο εύρος δυνατοτήτων παραμετροποίησης, επεκτασιμότητας και διαλειτουργικότητας. H προτεινόμενη λύση, θα πρέπει να αποτελεί μία ολοκληρωμένη λύση που εξυπηρετεί:

  • Συλλογή Δεδομένων από ενεργειακούς πόρους (Ηλεκτρική Ενέργεια, Καύσιμο Θέρμανσης, Νερό)
  • Επεξεργασία Δεδομένων
  • Οπτικοποίηση

Έξυπνος Οδηγός Πόλης / Δήμου με καταγραφή τοπικών επιχειρήσεων και ανάδειξη προσφορών (79.980,00 €)

Η πρόταση, αφορά μία ολοκληρωμένη λύση μίας Πλατφόρμας Ενίσχυσης της Τοπικής Επιχειρηματικότητας και προβολής της επιχειρηματικής δραστηριότητας για τον Δήμο, μέσω ενός Έξυπνου Οδηγού Πόλης / Δήμου με καταγραφή τοπικών επιχειρήσεων και ανάδειξη προσφορών.

Εγκατάσταση έξυπνων συστημάτων μέτρησης ποιότητας αέρα στην επικράτεια του δήμου (85.064,00 €)

Σκοπός είναι να αποτιμώνται και να παρακολουθείται σε πραγματικό χρόνο τα συστατικά της ρύπανσης όπως τα επίπεδα των σωματιδίων (PM 1, PM 2.5, PM 10), το όζον (Ο3), τα οξείδια του αζώτου (NO, NO2), το μονοξείδιο του Άνθρακα (CO) και το διοξείδιο του θείου (SO2). Παράλληλα θα μπορούν να μετρηθούν και βασικές μετεωρολογικές παράμετροι (θερμοκρασία, υγρασία ατμοσφαιρική πίεση), οι οποίοι συμβάλουν στην συσσώρευση των ρύπων αλλά και το αίσθημα δυσφορίας των πολιτών.

Σύστημα διαχείρισης αστικού πρασίνου και κοινοχρήστων χώρων (149.978,00 €)

Αντικείμενο της δράσης είναι η προμήθεια νέων εφαρμογών και τεχνολογικών μέσων που θα βελτιώσουν τη διαχείριση του αστικού πρασίνου και κοινοχρήστων χώρων (π.χ. πάρκα, δενδροστοιχίες, νησίδες, παιδικές χαρές, χώρους άθλησης, πλατείες κτλ.) μέσω σύγχρονων τεχνολογιών, γεωχωρικής αποτύπωσης, προγραμματισμού και παρακολούθησης των εργασιών διαχείρισης.

Προσφορές στο Katerinas Market – Κυψέλης Deli

Ολοκληρωμένη υποδομή προστασίας από κυβερνοεπιθέσεις (Network Firewall,Endpoint security, κλπ) και παροχή συστήματος τηλε-εργασίας (219.976,12 €)

Μέσω του συστήματος θα παρέχεται προστασία από κακόβουλο λογισμικό, που θα υλοποιείται από τις ζητούμενες λύσεις όχι μόνο σε επίπεδο gateway από τις συσκευές ασφαλείας (firewalls) αλλά και σε επίπεδο τερματικού (endpoints) ενώ παράλληλα θα προστατευτεί και το σύνολο της υποδομής ηλεκτρονικού ταχυδρομείου τόσο για την εισερχόμενη όσο και για την εξερχόμενη κίνηση. Παράλληλα, θα παρέχεται ένα ολοκληρωμένο σύστημα τηλεργασίας για τους υπαλλήλους του Δήμου. Μέσω του συστήματος θα παρέχεται προστασία από κακόβουλο λογισμικό, που θα υλοποιείται από τις ζητούμενες λύσεις όχι μόνο σε επίπεδο gateway από τις συσκευές ασφαλείας (firewalls) αλλά και σε επίπεδο τερματικού (endpoints) ενώ παράλληλα θα προστατευτεί και το σύνολο της υποδομής ηλεκτρονικού ταχυδρομείου τόσο για την εισερχόμενη όσο και για την εξερχόμενη κίνηση. Παράλληλα, θα παρέχεται ένα ολοκληρωμένο σύστημα τηλεργασίας για τους υπαλλήλους του Δήμου.

Κεντρική ενιαία πλατφόρμα διαχείρισης και συλλογής δεδομένων δράσεων ψηφιακού μετασχηματισμού των ΟΤΑ (334.986,00 €)

Η δράση αφορά την προμήθεια, εγκατάσταση και παραμετροποίηση κεντρικής πλατφόρμας έξυπνης πόλης η οποία θα επιτρέπει τη λήψη, ανάλυση και συσχετισμό των δεδομένων από τις διαφορετικές λύσεις, αισθητήρες και λοιπό εξοπλισμό και θα επιτυγχάνεται ο αυτοματισμός, βελτιστοποίηση και βέλτιστη διαχείριση της υποδομής της έξυπνης πόλης.

Ηλεκτρονική Τιμολόγηση ( 25.990,40 €)

Το σύστημα ηλεκτρονικής τιμολόγησης αποτελεί αναγκαιότητα στους ΟΤΑ σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία στο πλαίσιο εκτέλεσης δημοσίων συμβάσεων. Αποτελεί μια ολοκληρωμένη λύση για την τήρηση ηλεκτρονικών βιβλίων( myData) και την ψηφιακή διακίνηση παραστατικών.

Τέλος, όσον αφορά το Υποέργο 2 αφορά στις υπηρεσίες συμβούλου για τη σύνταξη και υποβολή του αιτήματος χρηματοδότησης του συνόλου της πράξης, ενώ το Υποέργο 3 αφορά στο πλάνο και τις ενέργειες προβολής και δημοσιότητας της πράξης.

ΠΡΟΗΓ. ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Ανατριχιάζουν οι μαρτυρίες για την Κιβωτό του Κόσμου – Οι πρώτες απαντήσεις από τον πατέρα Αντώνιο – Η ιστορία της δομής της Καλαμάτας

ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Αλ.Τσίπρας: Οι υποκλοπές ήταν μέθοδος διασφάλισης εξουσίας μέσω της συγκέντρωσης κρίσιμων πληροφοριών

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

«Χριστούγεννα στην Καλαμάτα»: Σταθμός του Αϊ Βασίλη στο πάρκο και δωρεάν καρουζέλ στην κεντρική πλατεία – Την Παρασκευή η φωταγώγηση του δέντρου – Αναλυτικά το πρόγραμμα των εκδηλώσεων

Το Χριστουγεννιάτικο δέντρο του Δήμου Καλαμάτας θα φωταγωγηθεί την Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου 2022 και ώρα 20.00,

Ένταση στο Περιφερειακό Συμβούλιο με φόντο την πλατεία των Φιλιατρών: «Βαριές» εκφράσεις του δημάρχου Τριφυλίας – Επιμένει ο Νίκας παρότι έχασε στην ψηφοφορία

Εκφράσεις που υπερβαίνουν τα όρια της πολιτικής αντιπαράθεσης χρησιμοποίησε ο δήμαρχος Τριφυλίας, Γιώργος Λεβεντάκης, κατά τη