Κιβωτός του Κόσμου: Ανοίγουν τα στόματα για τη δομή της Καλαμάτας – Οι επισκέψεις του πατέρα Αντώνιου και οι καταγγελίες

/

Απίστευτες είναι οι καταγγελίες που βλέπουν το φως της δημοσιότητας, σχετικά με την Κιβωτό του Κόσμου. Δυστυχώς, στη ζοφερή αυτή εικόνα κεντρική θέση έχει η δομή της Καλαμάτας, καθώς πίσω από τις κλειστές πόρτες της φαίνεται ότι λάμβαναν χώρα περιστατικά που σοκάρουν.

Τι συνέβαινε στη δομή της Καλαμάτας περιγράφει 19χρονος, ο οποίος προχώρησε σε καταγγελίες εναντίον της Κιβωτού του Κόσμου και του πατέρα Αντώνιου.

Οι καταγγελίες του 19χρονου φιλοξενούνται σε ρεπορτάζ της ιστοσελίδας protothema.gr. Σε αυτές γίνονται συχνές αναφορές σε περιστατικά που έλαβαν χώρα στη δομή της Καλαμάτας.

Συγκεκριμένα, αναφερόμενος ο 19χρονος στη δομή της Καλαμάτας σημειώνει:

*Αρχές Σεπτεμβρίου του 2020 πήγα στην Καλαμάτα και τα πράγματα πήγαιναν μια χαρά, όπως μου είχε πει, και βοηθούσε και οικονομικά τη μαμά μου. Αυτό που δεν μου άρεσε, όμως, ήταν ότι όσο τον πλησίαζα και δενόμουν μαζί του, είχα αρχίσει στην ουσία να τον υπηρετώ, δηλαδή του έβαζα και του έβγαζα τα παπούτσια και του έβαζα τις κάλτσες. Αυτά ήταν τα πρώτα περίεργα πράγματα.

*Ο πατήρ Αντώνιος μένει μόνιμα στην Αθήνα, αλλά συνεχώς έκανε επισκέψεις στις άλλες δομές. Για παράδειγμα, στην Καλαμάτα που ήταν και καινούρια η δομή ήρθε κι έμεινε εκεί τον πρώτο ενάμιση μήνα.

*Εκεί λοιπόν στην Καλαμάτα άρχισε να μου κάνει περίεργα πράγματα. Ας πούμε, όταν μιλάγαμε ή οποιαδήποτε άλλη στιγμή ήμασταν μαζί και σηκωνόμουν να φύγω, καθώς έφευγα μου χτυπούσε τον ποπό με το χέρι.

*Επίσης στην Καλαμάτα από το καλοκαίρι μέχρι και τον Νοέμβριο, που κάναμε μπάνιο στη θάλασσα, στα παιχνίδια που κάναμε στο νερό, πνιξίματα – πατητές, κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού, καθώς έκανε πως με έπνιγε στο νερό, άρχισε να βάζει το χέρι του μέσα στο μαγιό μου.

*Εκείνο το διάστημα στην Καλαμάτα μας πήγαινε εκδρομές. Σε μια από αυτές στη Μονεμβασιά, πριν τα Χριστούγεννα του 2020, τα βράδια πήγαινα στο δωμάτιό του να του κάνω παρέα. Καθώς βλέπαμε τηλεόραση ενώ αυτός ήταν ξαπλωμένος, μου χάιδευε το κεφάλι και κάποια στιγμή έβαλε τα δάκτυλα του μέσα στα ρουθούνια μου.

*Οταν έφυγα από τον Βόλο και γύρισα στην Καλαμάτα, μετά το Πάσχα του 2021, αφού πρώτα είχαμε μείνει για λίγο στην Αθήνα, κατάφερα να μείνω μόνος μου, το περισσότερο, για δύο βδομάδες. Συνεχώς έβρισκε δικαιολογίες και ερχόμουν συνέχεια στην Αθήνα να είμαι δίπλα του.

*Όσο ήμουν στην Καλαμάτα, με έπαιρνε κάθε μέρα τηλέφωνο και μιλούσαμε καμιά ώρα. Αν δεν τον έπαιρνα τηλέφωνο μια μέρα, την επομένη με έβριζε.

*Με έπαιρνε τηλέφωνο με τη δικαιολογία να τον ενημερώνω για το τι γίνεται στη δομή στην Καλαμάτα, αλλά στην κλήση που διαρκούσε, για παράδειγμα, 45 λεπτά, τα πρώτα 10 λεπτά τον ενημέρωνα και την υπόλοιπη ώρα αυτός μου έλεγε το όνομά μου και εγώ έπρεπε να το απαντάω “πάτερ μας” και αυτό το είχε επιβάλει μέσα από τη συμπεριφορά του και αν δεν απαντούσα έτσι αυτός με έβριζε και μου φώναζε το όνομά μου μέχρι να απαντήσω “πάτερ μας”. Ηθελε να το ακούει.

*Εγώ, έχοντας αποφασίσει να περιορίσω τη συμπεριφορά του πατέρα, απαίτησα να πάω σχολείο γιατί μου το είχε σταματήσει για να με έχει συνεχώς μαζί του και γύρισα στη δομή της Καλαμάτας. Εκεί όμως, πάλι ο πατήρ με καλούσε στην Αθήνα κάθε Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή, με αποτέλεσμα να κάνω πολλές απουσίες. 

Προσφορές στο Katerinas Market – Κυψέλης Deli

*Ενώ άρχισαν τα σχολεία, επέστρεψα στην Καλαμάτα. Στα τέλη Ιανουαρίου του 2022, με αφορμή ένα περιστατικό που έγινε στον Βόλο και κλάπηκαν κάποια λεφτά, επειδή εγώ είχα συνομιλία με ένα παιδί από εκεί που λένε ότι είχε εμπλοκή στην κλοπή, με κάλεσε ο πατήρ στην Αθήνα.

*Ανακάλυψε ένα βίντεο που οδηγούσα ένα αυτοκίνητο της δομής στην Καλαμάτα, το οποίο το είχα πάρει κρυφά. Oταν βγήκαμε στον διάδρομο, αυτός με έπιασε από τον λαιμό και μου είπε: “παλιό μ…., θα σε σκοτώσω στο ξύλο. Τσακίσου και φύγε”. Αυτή ήταν η αφορμή που έψαχνα και έφυγα οριστικά.

*Οταν αναχώρησα από την Καλαμάτα, με πήρε η μάνα μου ταραγμένη και μου είπε ότι της έχει τηλεφωνήσει αυτός ο τύπος από τη δομή και της είπε ότι είχα μπει στη δομή από τη μάντρα και με είδαν και κάλεσαν την Αστυνομία και με κυνήγαγε όλη η Αστυνομία της Καλαμάτας.

*Θέλω να πω ότι όταν έφυγα από την Κιβωτό, κάπου τον Φεβρουάριο του 2022, έκοψαν από το σχολείο τους στην Καλαμάτα 4 παιδιά (σ.σ.: σε αυτό το σημείο αναφέρει τα ονόματα των παιδιών) και τα μετέφεραν από την Καλαμάτα στην Αθήνα. Εκεί για έναν μήνα τα είχαν κλειδωμένα σε δωμάτια και τα χτυπούσαν κάθε μέρα και ενώπιον του πατέρα Αντωνίου για να μάθουν κάποια πράγματα. Οτι δηλαδή παίζαμε στοίχημα στον ΟΠΑΠ, καπνίζαμε και κάναμε κοπάνες.

*Να σας πω για το άλλο το παιδί που ανέφερα πιο πάνω, ότι τον έπεισε ο πατήρ και είχε μείνει στην Κιβωτό στη δομή της Καλαμάτας για ενάμιση χρόνο. Τώρα μένει με τη μάνα του. Το παιδί αυτό δεν θέλει να μιλήσει για όσα έχει περάσει. Είναι εντελώς αρνητικός. Απ’ ό,τι μου είχε πει τον χτυπούσε κι αυτόν ο πατήρ Αντώνιος και τον έπιανε μέσα από το μαγιό στη θάλασσα.

*Μιλώντας τηλεφωνικά με μία κυρία, πρώην παιδαγωγό της δομής στην Καλαμάτα, στην οποία και είπα για την παρενόχληση από τον πατέρα, μου είπε ότι κάτι είχε υποψιαστεί για μένα, καθώς έβλεπε ότι κλεινόμασταν πολλές φορές το δωμάτιό του με τον πατέρα Αντώνιο.

Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος για Κιβωτό του Κόσμου: Η Εκκλησία δεν πρόκειται να συγκαλύψει επαίσχυντες και ειδεχθείς συμπεριφορές που λερώνουν το ιερό ράσο

Πηγή φωτογραφίας: ΕΡΤ

ΠΡΟΗΓ. ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Ελαφρώς μειωμένη το Νοέμβριο η κιλοβατώρα στα οικιακά τιμολόγια ρεύματος

ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Ανάπτυξη, συνέχιση μείωσης του χρέους και πληθωρισμό 5% προβλέπει ο προϋπολογισμός του 2023 που κατατίθεται στην Βουλή

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΆΛΛΑ

Η ΤΕΜΕΣ «ψηφίζει» Μεσσηνία: Νέες επενδύσεις στον ξενοδοχειακό τομέα – Δεσμευτικό ενδιαφέρον για τη μαρίνα της Πύλου – Επιμένουν οι πληροφορίες για το αεροδρόμιο Καλαμάτας  

Ένα ακόμη βήμα για τη νέα επένδυση της ΤΕΜΕΣ Α.Ε. στη Μεσσηνία στην περιοχή της Βελίκας γίνεται τώρα μετά