Αμείλικτα ερωτήματα για τον Παναγιώτη Νίκα: Χωρίς Κοινωνικό Σύμβουλο και έλεγχο η δομή της Κιβωτού του Κόσμου στην Καλαμάτα – Αποκαλυπτικό έγγραφο

/

Σοβαρά ζητήματα που σχετίζονται με τον τρόπο που λειτουργούν οι ελεγκτικοί μηχανισμοί της περιφέρειας Πελοποννήσου φέρνει στην επιφάνεια η δυσώδης υπόθεση της Κιβωτού του Κόσμου, στην οποία εμπλέκεται και η δομή της Καλαμάτας.

Πρόκειται για μια δομή, η οποία άνοιξε τις πόρτες της το καλοκαίρι του 2020 και θα περίμενε κανείς ότι θα τηρηθούν απαρέγκλιτα τα προβλεπόμενα, ότι δηλαδή η δομή θα λειτουργεί με τις απαραίτητες άδειες, αλλά και τον απαραίτητο έλεγχο.

Ωστόσο, όπως προκύπτει η δομή της Καλαμάτας λειτουργούσε χωρίς άδεια. Το συγκεκριμένο ζήτημα το ανέδειξαν, με ερώτηση που κατέθεσαν στο Περιφερειακό Συμβούλιο οι Ντ. Νικολάκου, Αντ. Μπούζα και Μ. Σπυριδάκου, οι οποίες ζητούν απαντήσεις σε σχέση με την άδεια λειτουργίας της δομής.

Την ίδια στιγμή μείζον ζήτημα, ακόμα και μεγαλύτερο από αυτό της αδειοδότησης, είναι αν στη δομή πραγματοποιούνταν έλεγχοι κατά τη διάρκεια της λειτουργίας της, από τις αρμόδιες υπηρεσίες της περιφέρειας Πελοποννήσου.

Υπενθυμίζεται ότι από την περιφέρεια Πελοποννήσου ορίζονται υπάλληλοι υπεύθυνοι Κοινωνικοί Σύμβουλοι για φορείς και δομές Κοινωνικής Φροντίδας κερδοσκοπικού και μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα που λειτουργούν στα όριά της.

Οι Κοινωνικοί Σύμβουλοι έχουν ως έργο την πραγματοποίηση επισκέψεων στους χώρους ευθύνης τους τουλάχιστον μια φορά το δίμηνο, τη σύνταξη εκθέσεων και την υποβολής τους στην αρμόδια διεύθυνση της Περιφέρειας.

Προσφορές στο Katerinas Market – Κυψέλης Deli

Ωστόσο, σύμφωνα με την τελευταία σχετική απόφαση (25/02/2021), την οποία υπογράφει ο Παναγιώτης Νίκας και ισχύει μέχρι 31/12/2022, η δομή της Κιβωτού στην Καλαμάτα απουσιάζει από τη σχετική λίστα! Αυτό σημαίνει ότι τουλάχιστον για το 2021 και το 2022 η λειτουργία της δομής δεν ελέγχθηκε από την περιφέρεια Πελοποννήσου.

Η απόφαση Νίκα για τον ορισμό Κοινωνικών Συμβούλων σε δομές της Πελοποννήσου:

Η λίστα των δομών της Πελοποννήσου, στις οποίες έχουν οριστεί Κοινωνικοί Σύμβουλοι για το 2021 και το 2022:

ΠΡΟΗΓ. ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Αστυνομική επιχείρηση στη Μεσσηνία: 11 συνολικά συλλήψεις – Εξιχνιάστηκαν κλοπές που έγιναν το καλοκαίρι στην Καλαμάτα

ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Καλαμάτα: Σε εξέλιξη η τοποθέτηση του Χριστουγεννιάτικου στολισμού – Στις 2 Δεκεμβρίου η φωταγώγηση του δέντρου στην κεντρική πλατεία

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Απάντηση υπουργείου Εσωτερικών στην απόφαση του ΣτΕ για αντισυνταγματικότητα διατάξεων που αφορούν τους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης

Διευκρινίσεις σχετικά με δημοσιεύματα που αναφέρονται στην απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας να κρίνει αντισυνταγματικές διατάξεις