Κυρ. Μητσοτάκης: Θα εξαντλήσουμε όλες τις δυνατότητες για τους συνεπείς δανειολήπτες

Στους πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας αναφέρθηκε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά την διάρκεια συνέντευξης τύπου που παραχώρησε σε κεντρικό ξενοδοχείο της Πάτρας.

Συγκεκριμένα, ο πρωθυπουργός ανέφερε: «Είναι εξαιρετικά δυσάρεστο να χάνει ένας άνθρωπος το σπίτι του σε πλειστηριασμό. Κάθε τέτοια περίπτωση πρέπει να αντιμετωπίζεται πιστεύω με σεβασμό και με ευαισθησία. Όμως η πολιτική της κυβέρνησης στο ζήτημα των κόκκινων δανείων και των πλειστηριασμών προσφέρει πάρα πολλές δυνατότητες στους πολίτες να διασώσουν τις περιουσίες τους. Δεκάδες χιλιάδες πολίτες έχουν προχωρήσει σε ρυθμίσεις για να προστατεύσουν τα περιουσιακά τους στοιχεία και ειδικά την κύρια κατοικία τους. Οι πλειστηριασμοί παραμένουν μία μικρή εξαίρεση. Οι περισσότεροι πολίτες σπεύδουν, ρυθμίζουν και πληρώνουν και στο μέτρο των δυνατοτήτων τους είναι συνεπείς. Και αυτό είναι κάτι το οποίο πρέπει να το αναγνωρίσουμε».

Στην συνέχεια κατηγόρησε για υποκρισία τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, προσθέτοντας ότι «ήταν ο πρωθυπουργός που θέσπισε και ευνόησε νομοθετικά τις εταιρείες εξαγοράς κόκκινων δανείων και επί μερών του έγιναν 30.000 πλειστηριασμοί, ενώ τότε δεν τον είδα να τρέχει και να δείχνει μεγάλο ενδιαφέρον τους ανθρώπους οι οποίοι έχαναν τα σπίτια τους».

Επίσης, τόνισε ότι «πράγματι τώρα αντιμετωπίζουμε ένα ζήτημα με την αύξηση του κόστους δανεισμού, για αυτό έχω ζητήσει από το υπουργείο Οικονομικών να εξαντλήσουμε όλες τις δυνατότητες για τους συνεπείς δανειολήπτες, ώστε να δούμε τι μπορούμε να κάνουμε για το ζήτημα αυτό, σε συνεννόηση με τις με τις τράπεζες».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΠΡΟΗΓ. ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Στο τέλος της εβδομάδας κρίνεται το μέλλον της καριέρας του Μαντσίνι

ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Αχτσιόγλου: Ο προϋπολογισμός σφραγίζει μια πολιτική αδικιών και αδιεξόδων

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΕΛΛΑΔΑ