Η ΙΝΤΡΑΚΑΤ μειοδότησε στο έργο της παράκαμψης της Γιάλοβας – Εκτιμήσεις για ολοκλήρωση του έργου το καλοκαίρι του 2025

25 Νοεμβρίου 2022

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε ο διαγωνισμός για το οδικό έργο της παράκαμψης Γιάλοβας. Σύμφωνα με πληροφορίες εχθές συνολικά κατατέθηκαν οκτώ προσφορές και μειοδότης αναδείχθηκε η ΙΝΤΡΑΚΑΤ με προσφορά που έφτασε στο 26%. Οι προσφορές κυμάνθηκαν από το 4% μέχρι και 26% που έφτασε τελικά η ΙΝΤΡΑΚΑΤ.  Στις 22 του μήνα είχαν κατατεθεί οι φάκελοι συμμετοχών.

Το έργο έχει αναθέτουσα αρχή το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, με ποσό 40,5 εκατ. ευρώ το οποίο περιλαμβάνει τον ΦΠΑ. Από αυτά το ποσό τα 37,35 είναι για το έργο και τα υπόλοιπα 3,15 είναι η ύπαρξη μιας προαίρεσης (δηλαδή ενδεχομένως πρόσθετου έργου) ύψους 3,15 εκατ. ευρώ για την κατασκευή ενός ισόπεδου κόμβου, παράπλευρου δικτύου, διευθέτηση χειμάρρων Ξερολάγκαδου, Γιανούζαγα και Ξεριά. Αναθέτουσα αρχή του έργου είναι το υπουργείο ΥΠΟΜΕ.

Το έργο προ καιρού έχειενταχθεί στο Τομεακό Πρόγραμμα Ανάπτυξης (ΤΠΑ) 2021-2025 του υπουργείου ενώ από περασμένο Μάρτιο χαρακτηρίστηκε ως “εθνικού επιπέδου”. Παράλληλα με άλλη απόφαση κηρύχθηκαν οι αναγκαστικές απαλλοτριώσεις ακινήτων που απαιτούνται για την κατασκευή του υπόψη έργου.

Προσφορές στο Katerinas Market – Κυψέλης Deli

Η διάρκεια των έργων ορίστηκε σε 24 μήνες από την υπογραφή της σύμβασης. Εφόσον αυτό γίνει μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2023 τότε, το καλοκαίρι του 2025 το έργο θα μπορεί να έχει ολοκληρωθεί. Είναι το πρώτο μεγάλο έργο που υπογράφει η νέα διοίκηση της ΙΝΤΡΑΚΑΤ δείχνοντας τις διαθέσεις της για την μεγέθυνση του ανεκτέλεστου της και της γενικότερης θέσης της στον εγχώριο κατασκευαστικό κλάδο.

Πηγή: ypodomes.com

Επιμελητήριο Αρκαδίας - Δράσεις για σένα
ΔΕΗ - Αγροτικά ΓΑΙΑ - Προϊόντα ηλεκτρικής ενέργειας αποκλειστικά για αγροτικές εκμεταλλεύσεις
City Hospital - Ιδιωτική κλινική Καλαμάτα

ΕΛΛΑΔΑ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

ΔΙΕΘΝΗ

ΠΡΟΗΓ. ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Μίλτος Χρυσομάλλης: Κράτος πρόνοιας σημαίνει πρώτιστα διασφάλιση της αξιοπρέπειας των πολιτών

ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Μουντιάλ 2022: Χωρίς νικητή η αναμέτρηση της Ολλανδίας με τον Ισημερινό (1-1)

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΆΛΛΑ

Συναγερμός στη Μεσσηνία: Εκρηκτικός συνδυασμός ζέστης και ισχυρών ανέμων – Πολύ υψηλός ο κίνδυνος πυρκαγιάς – Σε επιφυλακή η Πυροσβεστική και η αυτοδιοίκηση

Ιδιαίτερα δύσκολη αναμένεται η σημερινή ημέρα για τη Μεσσηνία, δεδομένου ότι ο συνδυασμός υψηλών θερμοκρασιών και ισχυρών ανέμων εγκυμονεί αυξημένο κίνδυνο για

Δείτε επίσης