Παναγιώτης Νίκας: «Δεν είμαι ιμάντας που μεταφέρει κομματικές εντολές – Αισθάνομαι ότι έχω προσωπική ευθύνη για τους πολίτες που με εξέλεξαν»

/

Το συνέδριο της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας (ΕΝΠΕ), του οποίου οι εργασίες ξεκίνησαν την Πέμπτη στη Ρόδο, επέλεξε ως «φόντο» ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Παναγιώτης Νίκας, προκειμένου να οριοθετήσει εκ νέου αποστάσεις από το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας.

Συγκεκριμένα, κατά την πρώτη ημέρα των εργασιών του Συνεδρίου ο κ. Νίκας σημείωσε με έμφαση:

«Ανήκω ιδεολογικά σε έναν χώρο που πιστεύω ότι στηρίζει την αυτοδιοίκηση και τη στηρίζει. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι αισθάνομαι ως ένας ιμάντας, ο οποίος μεταφέρει κομματικές εντολές.

Αισθάνομαι ότι έχω προσωπική ευθύνη για τους πολίτες, οι οποίοι με εξέλεξαν και πρέπει να κάνω το καλύτερο γι’ αυτούς».

Ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Παναγιώτης Νίκας, στο βήμα του συνεδρίου της ΕΝΠΕ

Η εν λόγω δήλωση έρχεται να συμπληρώσει την εργώδη προσπάθεια του περιφερειάρχη Πελοποννήσου, η οποία εξελίσσεται με ιδιαίτερο ζήλο μετά την επίσκεψη των Σαμαρά – Κικίλια στην Καλαμάτα, να αποστασιοποιηθεί από τη Νέα Δημοκρατία και να εμφανίσει τον εαυτό ως «ιδιοκτήτη» των πολιτικών δυνάμεων που τον επέλεξαν στις εκλογές.

Μάλιστα, το γεγονός ότι η δήλωση του κ. Νίκα έγινε μπροστά σε πλήθος στελεχών της Νέας Δημοκρατίας, τα οποία συμμετέχουν ως αιρετοί της αυτοδιοίκησης στο συνέδριο, και στον υπουργό Εσωτερικών, Μάκη Βορίδη, της προσδίδει ξεχωριστό νόημα και κάνει το μήνυμα προς το εσωτερικό της ΝΔ ακόμα πιο ηχηρό.

Ο υπουργός Εσωτερικών, Μάκης Βορίδης, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του Π. Νίκα

Προσφορές στο Katerinas Market – Κυψέλης Deli

Αξίζει να σημειωθεί ότι κατά τη διάρκεια της ομιλίας του ο κ. Νίκας έστρεψε τα βέλη του και εναντίον της κυβέρνησης, καθώς υποστήριξε ότι κατά τη διάρκεια της πανδημίας οι περιφέρειες διέθεσαν περισσότερα χρήματα για την υγεία από το αρμόδιο υπουργείο.

«Εμείς έχουμε δώσει, όλοι περιφερειάρχες, περισσότερα χρήματα στη δύσκολη στιγμή από όσα έδωσε το υπουργείο Υγείας. Αυτό είναι η πραγματικότητα», σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Νίκας.

Τέλος, μεγάλος μέρος της ομιλίας του κ. Νίκα ήταν επικριτικό προς το κεντρικό κράτος, σε σχέση με τη στάση του απέναντι στις περιφέρειες. «Δεν είμαι καθόλου βέβαιος ότι το κράτος θέλει την περιφερειακή αυτοδιοίκηση», υπογράμμισε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου.

ΠΡΟΗΓ. ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Εργάτες γης: Οι ρυθμίσεις για να καλυφθούν οι άμεσες καλλιεργητικές ανάγκες για τη συγκομιδή της ελιάς – Η ανακοίνωση του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης

ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Προχωράει η νέα επένδυση της ΤΕΜΕΣ στη Βελίκα: Στο Δημοτικό Συμβούλιο της Μεσσήνης η ΜΠΕ του «Νavarino Blue» – Τα έργα που θα γίνουν στην περιοχή

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ