Προχωράει η νέα επένδυση της ΤΕΜΕΣ στη Βελίκα: Στο Δημοτικό Συμβούλιο της Μεσσήνης η ΜΠΕ του «Νavarino Blue» – Τα έργα που θα γίνουν στην περιοχή

/

Την εγκατάσταση και λειτουργία νέου τουριστικού καταλύματος πέντε αστέρων, δυναμικότητας 487 κλινών στην θέση «Καρυά ή Βελίκα», στον Μεσσηνιακό Κόλπο, δρομολογεί η ΤΕΜΕΣ. Πρόκειται για νέα επένδυση, προϋπολογισμού 49,81 εκατ. ευρώ, η χρηματοδότηση της οποίας θα προέλθει από ιδία συμμετοχή (κατά 25%), από μεσομακροπρόθεσμο δάνειο (κατά 45%) και από χορήγηση ενίσχυσης (κατά 30%). 

Σημειώνεται ότι το θέμα θα απασχολήσει και το Δημοτικό Συμβούλιο Μεσσήνης, δεδομένου ότι στη συνεδρίαση της ερχόμενης Δευτέρας θα συζητηθεί η Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων.

Η ημερήσια διάταξη του ΔΣ της Μεσσήνης

Σύμφωνα με τη Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων το προτεινόμενο έργο αφορά κύριο ξενοδοχειακό κατάλυμα (ξενοδοχείο 5 αστέρων) συνολικής δυναμικότητας 487 κλινών το οποίο αναπτύσσεται σε έκταση 81.147,24 τ.μ. και αποτελείται από δύο διακριτές δομικές ενότητες, καθώς και από τις απαραίτητες συνοδές εγκαταστάσεις ως εξής:

Α. Ξενοδοχειακό συγκρότημα (ανατολικό τμήμα) (107 κλειδιά – 220 κλίνες): Περιλαμβάνει 107 Δωμάτια, κτίριο υποδοχής (Lobby Reception), Bar, εστιατόριο, υπαίθριο φούρνο, υπαίθριο κινηματογράφο, βιβλιοθήκη, υπαίθριο γυμναστήριο, χώρο λατρείας, χώρο ευεξίας, πισίνα, κήπο βρώσιμων, κοινόχρηστους χώρους.

Β. Ξενοδοχειακό συγκρότημα (δυτικό τμήμα) (130 κλειδιά – 267 κλίνες):
Περιλαμβάνει 130 Δωμάτια, κτίριο υποδοχής (Lobby Reception), Bar, εστιατόριο, υπαίθριο φούρνο, υπαίθριο κινηματογράφο, πισίνα, χώρο ευεξίας, κοινόχρηστους χώρους.

Γ. Κοινοφελείς και Λειτουργικοί χώροι (Κοινές εγκαταστάσεις): Περιλαμβάνουν χώρο στάθμευσης επισκεπτών και προσωπικού, χώρο συλλογής απορριμμάτων, καταστήματα, εργαστήρια, αποθήκες (υλικών και τροφίμων, εξοπλισμού και εργαλείων επισκευής και συντήρησης, υλικών κήπου κ.λπ.), κτίριο φύλαξης και ελέγχου του συγκροτήματος, κτίρια γραφείων και λειτουργικών υπηρεσιών, αποδυτήρια προσωπικού, πλυντήρια, δημόσιες τουαλέτες, αθλητικοί χώροι (γήπεδα, τένις, beach volley, skate bowl, water sports), χώροι ευεξίας (spa, yoga, γυμναστήριο), Εγκατάσταση Επεξεργασίας Λυμάτων (ΕΕΛ), δίκτυα ύδρευσης, αποχέτευσης, άρδευσης και πυρόσβεσης. 

Έμπροσθεν του ακινήτου βρίσκεται τμήμα παλαιού αιγιαλού, εμβαδού 8.851,37 τ.μ. για τα οποία υπάρχει πρόθεση εξαγοράς και ενσωμάτωσης στην υπό μελέτη ανάπτυξη.

Η προτεινόμενη ανάπτυξη θα υλοποιηθεί σε δύο φάσεις.

▪ Κατά την 1η Φάση ανάπτυξης θα γίνει η κατασκευή του ξενοδοχείου 5*, με δυναμικότητα 487 κλίνες, εντός της έκτασης των 81.142,24 τ.μ.

▪ Κατά την 2η Φάση ανάπτυξης, θα γίνει εξαγορά του τμήματος παλαιού αιγιαλού, έκτασης 8.851,37 τ.μ. έμπροσθεν του ακινήτου, προσάρτηση της έκτασης στην έκταση των 81.142,24 τ.μ. και αύξηση της δυναμικότητας της επένδυσης κατά 53 κλίνες (σε 540 από 487).

Ο χρόνος ολοκλήρωσης των εργασιών κατασκευής της πρώτης φάσης εκτιμάται σε 30 μήνες. Η υλοποίηση του έργου εκτιμάται να είναι της τάξης των 40 εκατομμυρίων ευρώ, ενώ τα καθαρά έσοδα εκτιμώνται σε περίπου 10 εκατομμύρια ευρώ ανά έτος. Σύμφωνα με το ΙΝΣΕΤΕ, από κάθε 1,0 ευρώ τουριστικής δραστηριότητας, δημιουργείται επιπλέον 1,2 ευρώ έως 1,65 ευρώ πρόσθετης οικονομικής δραστηριότητας. Ως αποτέλεσμα, για κάθε 1,0 ευρώ τουριστικού εσόδου, το ΑΕΠ της χώρας αυξάνεται κατά 2,2 ευρώ έως 2,65 ευρώ. 

Λαμβάνοντας υπόψη τα παραπάνω, εκτιμάται ότι η επένδυση θα συμβάλλει στην αύξηση του ΑΕΠ της Περιφέρειας κατά 0,3% περίπου.

Φορέας του έργου είναι η εταιρεία “ΒΥΖΑΝΤΙΟ ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ”.

Προσφορές στο Katerinas Market – Κυψέλης Deli

Πηγή: capital.gr

ΠΡΟΗΓ. ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Παναγιώτης Νίκας: «Δεν είμαι ιμάντας που μεταφέρει κομματικές εντολές – Αισθάνομαι ότι έχω προσωπική ευθύνη για τους πολίτες που με εξέλεξαν»

ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Γερονικολός για το Πύργος – Καλό Νερό – Τσακώνα: Καλούμε τον κ. Πρωθυπουργό και τους βουλευτές της ΝΔ να σταματήσουν να εμπαίζουν τους πολίτες και να σιωπήσουν

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Αμείλικτα ερωτήματα για τον Παναγιώτη Νίκα: Χωρίς Κοινωνικό Σύμβουλο και έλεγχο η δομή της Κιβωτού του Κόσμου στην Καλαμάτα – Αποκαλυπτικό έγγραφο

Σοβαρά ζητήματα που σχετίζονται με τον τρόπο που λειτουργούν οι ελεγκτικοί μηχανισμοί της περιφέρειας Πελοποννήσου φέρνει