Νέες ειδικότητες και τομείς στα Επαγγελματικά Λύκεια της Καλαμάτας – Eκτιμήσεις για σημαντική αύξηση των μαθητών

28 Νοεμβρίου 2022

Νέες ειδικότητες και τομείς αναμένεται να προστεθούν στο 2ο και στο 4ο ΕΠΑΛ Καλαμάτας, δεδομένου ότι σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του μαθητικό δυναμικό των δύο σχολείων αναμένεται να αυξηθεί σημαντικά το ερχόμενο έτος.

Συγκεκριμένα, το σχολικό έτος 2022 – 2023 οι μαθητές που φοιτούν στα δύο σχολεία είναι 395 (264 στο 2ο ΕΠΑΛ και 131 στο 4ο ΕΠΑΛ. Ωστόσο, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, το επόμενο σχολικό έτος αναμένεται να αυξηθεί το δυναμικό κατά περίπου 70 μαθητές (290 αναμένονται στο 2 ΕΠΑΛ και 181 στο 4ο ΕΠΑΛ).

Η αύξηση του μαθητικού δυναμικού και το αυξημένο ενδιαφέρον για νέα γνωστικά αντικείμενα οδήγησε τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μεσσηνίας να καταθέσει αίτημα, προκειμένου ο δήμος Καλαμάτας να γνωμοδοτήσει για τις προτεινόμενες νέες ειδικότητες και τομείς.

Συγκεκριμένα, η Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση ζητά από το νέο σχολικό έτος να λειτουργήσουν οι παρακάτω ειδικότητες και τομείς:

Προσφορές στο Katerinas Market – Κυψέλης Deli

2ο Επαγγελματικό Λύκειο Καλαμάτας:

  • Τεχνικός Ηλεκτρονικών και Υπολογιστικών Συστημάτων, Εγκαταστάσεων, Δικτύων και Τηλεπικοινωνιών (ειδικότητα – Γ’ τάξη)
  • Γραφικών Τεχνών (ειδικότητα – Γ’ τάξη)
  • Εφαρμοσμένων Τεχνών (τομέας – Β’ τάξη)

4ο Επαγγελματικό Λύκειο Καλαμάτας:

  • Κομμωτικής Τέχνης (ειδικότητα – Γ’ τάξη)
  • Βοηθός Φαρμακείου (ειδικότητα – Γ’ τάξη)
  • Υγείας Πρόνοιας και Ευεξίας (τομέας – Β’ τάξη)

Το εν λόγω θέμα θα συζητηθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας τη Δευτέρα και ακολούθως η απόφαση – γνωμοδότηση θα σταλεί στο υπουργείο Παιδείας.

Navarino Agora
Δωρεάν Ψηφιακή Μαστρογραφία
Δουλειά για Σένα - dypa.gov.gr
City Hospital - Ιδιωτική κλινική Καλαμάτα
myΔΕΗ

ΕΛΛΑΔΑ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΔΙΕΘΝΗ

ΠΡΟΗΓ. ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Αεροδρόμιο Καλαμάτας: Συνελήφθησαν τέσσερα άτομα που επιχείρησαν να ταξιδέψουν παράνομα για Γερμανία

ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Χαρίτσης: Η κυβέρνηση Μητσοτάκη είναι η πρώτη που νομοθέτησε την πλήρη απώλεια προστασίας της πρώτης κατοικίας – Χωρίς ρύθμιση του ιδιωτικού χρέους οδηγούμαστε σε καταστροφή

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Στο επίκεντρο οι «κίνδυνοι» για τα περιφερειακά πανεπιστήμια από την ίδρυση ιδιωτικών ΑΕΙ – «Μέριμνα από την πολιτεία» ζητούν ο Νίκας και ο πρύτανης του πανεπιστημίου Πελοποννήσου

Το ζήτημα της ίδρυσης ιδιωτικών πανεπιστημίων και οι επιπτώσεις στα περιφερειακά δημόσια ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα απασχόλησε συνάντηση του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου, Παναγιώτη Νίκα,

Δείτε επίσης