Νέες ειδικότητες και τομείς στα Επαγγελματικά Λύκεια της Καλαμάτας – Eκτιμήσεις για σημαντική αύξηση των μαθητών

/

Νέες ειδικότητες και τομείς αναμένεται να προστεθούν στο 2ο και στο 4ο ΕΠΑΛ Καλαμάτας, δεδομένου ότι σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του μαθητικό δυναμικό των δύο σχολείων αναμένεται να αυξηθεί σημαντικά το ερχόμενο έτος.

Συγκεκριμένα, το σχολικό έτος 2022 – 2023 οι μαθητές που φοιτούν στα δύο σχολεία είναι 395 (264 στο 2ο ΕΠΑΛ και 131 στο 4ο ΕΠΑΛ. Ωστόσο, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, το επόμενο σχολικό έτος αναμένεται να αυξηθεί το δυναμικό κατά περίπου 70 μαθητές (290 αναμένονται στο 2 ΕΠΑΛ και 181 στο 4ο ΕΠΑΛ).

Η αύξηση του μαθητικού δυναμικού και το αυξημένο ενδιαφέρον για νέα γνωστικά αντικείμενα οδήγησε τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μεσσηνίας να καταθέσει αίτημα, προκειμένου ο δήμος Καλαμάτας να γνωμοδοτήσει για τις προτεινόμενες νέες ειδικότητες και τομείς.

Συγκεκριμένα, η Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση ζητά από το νέο σχολικό έτος να λειτουργήσουν οι παρακάτω ειδικότητες και τομείς:

Προσφορές στο Katerinas Market – Κυψέλης Deli

2ο Επαγγελματικό Λύκειο Καλαμάτας:

  • Τεχνικός Ηλεκτρονικών και Υπολογιστικών Συστημάτων, Εγκαταστάσεων, Δικτύων και Τηλεπικοινωνιών (ειδικότητα – Γ’ τάξη)
  • Γραφικών Τεχνών (ειδικότητα – Γ’ τάξη)
  • Εφαρμοσμένων Τεχνών (τομέας – Β’ τάξη)

4ο Επαγγελματικό Λύκειο Καλαμάτας:

  • Κομμωτικής Τέχνης (ειδικότητα – Γ’ τάξη)
  • Βοηθός Φαρμακείου (ειδικότητα – Γ’ τάξη)
  • Υγείας Πρόνοιας και Ευεξίας (τομέας – Β’ τάξη)

Το εν λόγω θέμα θα συζητηθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας τη Δευτέρα και ακολούθως η απόφαση – γνωμοδότηση θα σταλεί στο υπουργείο Παιδείας.

ΠΡΟΗΓ. ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Αεροδρόμιο Καλαμάτας: Συνελήφθησαν τέσσερα άτομα που επιχείρησαν να ταξιδέψουν παράνομα για Γερμανία

ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Χαρίτσης: Η κυβέρνηση Μητσοτάκη είναι η πρώτη που νομοθέτησε την πλήρη απώλεια προστασίας της πρώτης κατοικίας – Χωρίς ρύθμιση του ιδιωτικού χρέους οδηγούμαστε σε καταστροφή

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Εκδήλωση για την υποδοχή φοιτητών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου – Ο δήμαρχος Καλαμάτας καλωσόρισε στην πόλη του νέους ακαδημαϊκούς πολίτες

Πρωτοετείς φοιτητές/τριες του Τμήματος Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής της Σχολής Διοίκησης του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου στην Καλαμάτα, καλωσόρισε