Ανοιχτό το ενδεχόμενο να εφαρμοστούν προληπτικά μέτρα στα σχολεία προκειμένου να περιοριστεί η διασπορά της γρίπης και του κορονοϊού

28 Νοεμβρίου 2022

Ανοιχτό παραμένει το ενδεχόμενο να εφαρμοστούν προληπτικά μέτρα στα σχολεία προκειμένου να περιοριστεί η διασπορά του ιού της γρίπης, του κορονοϊού, αλλά και των άλλων αναπνευστικών λοιμώξεων, που τον τελευταίο μήνα -νωρίτερα, φέτος, από κάθε άλλη χρονιά- καταγράφουν δραματική εξάπλωση.

Η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων στην επόμενη συνεδρίασή της, σύμφωνα με όλες τις πληροφορίες, αναμένεται να θέσει στην ατζέντα της συζήτησης το ζήτημα της λήψης μέτρων στα σχολεία, όπως είναι η χρήση μάσκας.

Άλλωστε, εδώ και μέρες η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ελευθεροεπαγγελματιών Παιδιάτρων, με επιστολή της προς το υπουργείο Υγείας και τους αρμόδιους φορείς, έχει κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου για τα αυξανόμενα κρούσματα στα παιδιά, ζητώντας παρεμβάσεις ώστε να μην υπάρξει περαιτέρω επιδείνωση της κατάστασης.

Την ανησυχία των παιδιάτρων δείχνουν να συμμερίζονται πλέον και τα αρμόδια στελέχη της κυβέρνησης. Είναι χαρακτηριστικά τα λόγια υψηλόβαθμου στελέχους του ΕΟΔΥ στο iefrimerida.gr, που ανέφερε: «Όντως υπάρχει πίεση στις παιδιατρικές κλινικές. Μας έχουν ενημερώσει οι παιδίατροι και πιστεύω πως το θέμα θα συζητηθεί και πρέπει να συζητηθεί στην επόμενη συνεδρίαση της Επιτροπής των Εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας».

Πηγή: iefimerida.gr

Navarino Agora
Δωρεάν Ψηφιακή Μαστρογραφία
Δουλειά για Σένα - dypa.gov.gr
City Hospital - Ιδιωτική κλινική Καλαμάτα
myΔΕΗ

ΕΛΛΑΔΑ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΔΙΕΘΝΗ

ΠΡΟΗΓ. ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Συνελήφθη ζευγάρι με πάνω από 10 κιλά ηρωίνης

ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Δεσμεύτηκαν οι λογαριασμοί του πατέρα Αντωνίου, της πρεσβυτέρας του και άλλων συγγενών

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΕΛΛΑΔΑ

Δείτε επίσης