Ένταση στο Περιφερειακό Συμβούλιο με φόντο την πλατεία των Φιλιατρών: «Βαριές» εκφράσεις του δημάρχου Τριφυλίας – Επιμένει ο Νίκας παρότι έχασε στην ψηφοφορία

//

Εκφράσεις που υπερβαίνουν τα όρια της πολιτικής αντιπαράθεσης χρησιμοποίησε ο δήμαρχος Τριφυλίας, Γιώργος Λεβεντάκης, κατά τη διάρκεια της τοποθέτησής του στο Περιφερειακό Συμβούλιο της Τρίτης, με αφορμή τη συζήτηση του ζητήματος της πλατείας των Φιλιατρών.

Συγκεκριμένα, ο κ. Λεβεντάκης μίλησε για «αλητήριους» και «τζαμπατζήδες», απευθυνόμενος σε κάποιους από εκείνους που αντιδρούν στην ανάπλαση της πλατείας, χωρίς όμως να κατονομάσει ποιους εννοεί. Οι αναφορές του κ. Λεβεντάκη, όπως είναι φυσικό, προκάλεσαν ένταση στο Περιφερειακό Συμβούλιο, ενώ πολλοί Σύμβουλοι, οι οποίοι τοποθετήθηκαν αμέσως μετά, καταδίκασαν τους χαρακτηρισμούς.

Αξίζει να σημειωθεί ότι αίσθηση προκάλεσε επίσης το γεγονός ότι ο κ. Λεβεντάκης εμφάνισε περισσότερες από 2.000 υπογραφές, τις οποίες παρέδωσε στο προεδρείο του Σώματος, υπέρ του έργου. Μάλιστα, σημείωσε ότι όλα τα καταστήματα που λειτουργούν πέριξ της πλατείας, «πλην ενός» όπως χαρακτηριστικά είπε, είναι υπέρ του έργου.

Προσφορές στο Katerinas Market – Κυψέλης Deli

Το θέμα, με τίτλο «Σχετικά με την υπογραφή Προγραμματικής Σύμβασης για την ανάπλαση
της πλατείας Φιλιατρών
», συζητήθηκε στο Περιφερειακό Συμβούλιο κατόπιν πρωτοβουλίας του επικεφαλής της παράταξης «Αγωνιστική Συνεργασία», Θανάση Πετράκου.

Τελικώς, μετά από κουβέντα περίπου δύο ωρών, η πρόταση του κ. Πετράκου, η οποία ήταν στο ίδιο μήκος κύματος με τη σχετική απόφαση της Κοινότητας Φιλιατρών και με όσους αντιδρούν στο έργο, υπερψηφίστηκε από την πλειοψηφία των Συμβούλων. Η παράταξη του κ. Νίκα ψήφισε «όχι» και ως εκ τούτου η απόφαση συγκέντρωσε 20 «ναι» και 18 κατά.

Ωστόσο, παρότι η πλειοψηφία του Περιφερειακού Συμβουλίου εξέφρασε τις αντιρρήσεις της για το συγκεκριμένο έργο, αυτό δεν σημαίνει ότι μπορεί να δεσμεύσει και την περιφερειακή αρχή. Άλλωστε, ο κ. Νίκας ξεκαθάρισε απολύτως ότι οι αποφάσεις λαμβάνονται από αυτούς που ορίζει ο νόμος, δηλαδή από την Οικονομική Επιτροπή και τον ίδιο.

Τέλος, ο κ. Νίκας, του οποίου η θέση ταυτίζεται με αυτή του κ. Λεβεντάκη, σημείωσε ότι αν η τοπική κοινωνία δεν θέλει το έργο ή αν αυτό αποτελέσει αιτία προστριβών, τότε το αυτό δεν θα υλοποιηθεί.

ΠΡΟΗΓ. ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Σεισμική δόνηση στην Εύβοια : «Ψυχραιμία» συνιστούν οι σεισμολόγοι

ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Ιωάννινα: Πυρά από πυροβόλο όπλο δέχθηκαν αστυνομικοί σε περιπολία στο χωριό Κυψέλη

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Το ΣτΕ απέρριψε 4 αιτήσεις κατά της ΣΔΙΤ απορριμμάτων της Μεσσηνίας – «Διαχρονική προσήλωση της Περιφέρειας Πελοποννήσου στις αρχές της νομιμότητας» δηλώνει ο Νίκας

Απορριπτικές ήταν οι αποφάσεις του ΣτΕ, σχετικά με 4 αιτήσεις κατά των περιβαλλοντικών όρων της Σύμπραξης