Παράταση δύο εβδομάδων στον διαγωνισμό για το Μιναγιώτικο φράγμα στο δήμο Πύλου – Νέστορος – Μεγάλο ενδιαφέρον ιδιωτών για το έργο των 145.000 ευρώ

/

Με μια μικρή παράταση δύο εβδομάδων προχωρά ο διαγωνισμός για το έργο-ΣΔΙΤ για το Μιναγιώτικο φράγμα, στο δήμο Πύλου – Νέστορος. Σύμφωνα με πληροφορίες δόθηκε παράταση 15 ημερών ύστερα από αιτήματα ενδιαφερόμενων για συμμετοχή. Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι παρουσιάζεται μεγάλο ενδιαφέρον για τον συγκεκριμένο διαγωνισμό.

Το Φράγμα είναι το δεύτερο κατά σειρά έργο του προγράμματος ΥΔΩΡ 2.0. από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης που δημοπρατείται. Τον Οκτώβριο το έργο είχε ενταχθεί στο Ταμείο Ανάκαμψης ανοίγοντας διάπλατα την πόρτα στην έναρξη της διαγωνιστικής διαδικασίας. Το έργο αφορά στην μελέτη, κατασκευή, χρηματοδότηση, συντήρηση και λειτουργία του Φράγματος.

Το έργο λόγω της ένταξης του στο Ταμείο Ανάκαμψης θα πρέπει να ολοκληρωθεί στο τέλος του 2025. Η διάρκεια της σύμβασης είναι 22-25 χρόνια τα οποία θα αποτελέσουν πεδίο και του εν εξελίξει πλέον διαγωνισμού.

Η δημοπράτηση και συγκεκριμένα η εκδήλωση ενδιαφέροντος αρχικά έχει οριστεί για τις 5 Δεκεμβρίου όμως με την παράταση ο διαγωνισμός πάει για τις 20 του μήνα. Στη συνέχεια θα υπάρξει η Β` φάση που περιλαμβάνει και την υποβολή των δεσμευτικών προσφορών.

Προσφορές στο Katerinas Market – Κυψέλης Deli

Το κόστος της σύμβασης ανέρχεται σε ποσό με ΦΠΑ 145,08 εκατ. ευρώ (ποσό χωρίς ΦΠΑ 117 εκατ. ευρώ). Το κόστος χρηματοδότησης από το Ταμείο Ανάκαμψης για την κατασκευή ανέρχεται σε 29,55 εκατ. ευρώ (ποσοστό 30%). Το έργο είναι στα διοικητικά όρια των Δήμων Μεσσήνης και Πύλου-Νέστορος.

Το αντικείμενο του έργου

Ειδικότερα, το αντικείμενο της Σύμβασης Σύμπραξης αφορά στην κατασκευή:

-του Φράγματος Μιναγιώτικου,

-του Αρδευτικού δικτύου για την άρδευση έκτασης 35,000 στρεμμάτων,

Επίσης των Συνοδών έργων οδοποιίας, ήτοι:

– Αποκατάσταση τμημάτων υφιστάμενων αγροτικών οδών που πρόκειται

– να κατακλυστούν,

– 19,5χλμ. οδικών προσβάσεων στη θέση του φράγματος, του κεντρικού

– αντλιοστασίου και περιμετρικά του ταμιευτήρα,

– Μικρά τμήματα προσβάσεων κατά μήκος των αγωγών μεταφοράς νερού,

Πηγή: ypodomes.com

ΠΡΟΗΓ. ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Έκρηξη στην ουκρανική πρεσβεία στη Μαδρίτη – Τραυματίστηκε ένας υπάλληλος

ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Χωρίς Γκριγκόνις με Ζαλγκίρις o Παναθηναϊκός

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΆΛΛΑ