Τατούλης – Καμπόσος βάζουν «φωτιά» στο πολιτικό σκηνικό της Πελοποννήσου: Η συνάντηση και η πρόταση για τη θέση του αντιπεριφερειάρχη

/

Ως «βόμβα» έχει πέσει στα δημοσιογραφικά γραφεία της Πελοποννήσου, και όχι μόνο, η πληροφορία που μιλά για συνάντηση του πρώην Περιφερειάρχη, Πέτρου Τατούλη, με τον δήμαρχο Άργους – Μυκηνών, Δημήτρη Καμπόσο.

Η πληροφορία αξιολογείται ως εξόχως σοβαρή, δεδομένου ότι κατά τη διάρκεια της συνάντησης των δύο ανδρών ο κ. Τατούλης φέρεται να κατέθεσε πρόταση στον κ. Καμπόσο, προκειμένου ο δεύτερος να είναι υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Αργολίδας.

Μάλιστα, σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, η πλευρά του κ. Τατούλη εμφανίζεται να συνοδεύει την πρότασή της με ένα ιδιαίτερα …ελκυστικό πολιτικό «πακέτο», προκειμένου να πείσει τον συνομιλητή της.

Η απάντηση του Δημήτρη Καμπόσου

Ωστόσο, παρότι η πρόταση του κ. Τατούλη στον κ. Καμπόσο είναι ιδιαίτερα δελεαστική, ο δεύτερος φαίνεται ότι απέφυγε να δεσμευτεί, τουλάχιστον επί του παρόντος.

Υπενθυμίζεται ότι ο Δ. Καμπόσος, βρίσκεται σε έντονους προεκλογικούς ρυθμούς, για το δήμο Άργους – Μυκηνών, τον οποίο μπορεί να κερδίσει και πάλι από την πρώτη Κυριακή. Ως εκ τούτου, η μεταπήδηση στην περιφέρεια Πελοποννήσου χρειάζεται ιδιαίτερη σκέψη, ακόμα και αν συνοδεύεται με αρμοδιότητες που αφορούν ολόκληρη την Αργολίδα.

Η στρατηγική Τατούλη

Η ομολογουμένως θεαματική κίνηση του Πέτρου Τατούλη να απευθυνθεί στον Δ. Καμπόσο, έναν πολιτικό με ισχυρό πολιτικό προφίλ και αναφορές που ξεπερνούν τα όρια της Αργολίδας, αναδεικνύει ένα κρίσιμο στοιχείο της στρατηγικής του πρώην Περιφερειάρχη, ενόψει των αυτοδιοικητικών εκλογών, που σχετίζεται με την πολιτική «πολυχρωμία» που θέλει να έχει ο συνδυασμός του. Το εν λόγω στοιχείο είναι ιδιαίτερα κρίσιμο, ιδίως αν συνδυαστεί με τις κατάλληλες υποψηφιότητες προσώπων.

Προσφορές στο Katerinas Market – Κυψέλης Deli

Η πολιτική συγκυρία

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι η πολιτική συγκυρία κατά την οποία εξελίσσονται όλα τα παραπάνω, είναι ιδιαίτερα κρίσιμη, δεδομένου ότι απέχουμε μόλις λίγες μέρες πριν από την επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη στην Πελοπόννησο (Τρίπολη, 5/12).

Η επίσκεψη του κ. Πρωθυπουργού θα σηματοδοτήσει, μεταξύ άλλων, και μια σειρά από εξελίξεις που σχετίζονται με το αυτοδιοικητικό τοπίο της περιφέρειας Πελοποννήσου, από την πλευρά της Νέας Δημοκρατίας.

Στο πλαίσιο αυτό, η πληροφορία που θέλει τον κ. Καμπόσο να έχει λάβει την απόφαση να μην παρευρεθεί στην επίσκεψη του κ. Μητσοτάκη, παρότι είναι πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων (ΠΕΔ) Πελοποννήσου, είναι αξιοσημείωτη.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Καμπόσος έχει διαγραφεί από τη ΝΔ , πολλοί υποστηρίζουν για «ασήμαντους λόγους», ωστόσο ο ίδιος στήριξε τους «γαλάζιους» υποψήφιους στις εκλογές του 2019, παρότι είχε εκλεγεί από την πρώτη Κυριακή.

Αν και εφόσον ο κ. Καμπόσος, ένας πολιτικός που προέρχεται από τη ΝΔ και εκφράζει τη συντριπτική πλειοψηφία της βάσης της, δεν παρευρεθεί στην επίσκεψη Μητσοτάκη θα επιβεβαιωθεί ότι οι σχέσεις των δύο πλευρών έχουν μπει στον «πάγο», αλλά και οι εκτιμήσεις που λένε ότι ο δήμαρχος Άργους – Μυκηνών σχεδιάζει το επόμενο βήμα του, ανεξάρτητα από τους σχεδιασμούς της Νέας Δημοκρατίας.

ΠΡΟΗΓ. ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Με ανατροπή στους «16» η Ιαπωνία

ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Εκδηλώσεις στην Καλαμάτα για τα 100 χρόνια από τη γέννηση της Μαρίας Κάλλας: Ανάρτηση γιγαντοαφίσας στο κέντρο της πόλης

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Το ΣτΕ απέρριψε 4 αιτήσεις κατά της ΣΔΙΤ απορριμμάτων της Μεσσηνίας – «Διαχρονική προσήλωση της Περιφέρειας Πελοποννήσου στις αρχές της νομιμότητας» δηλώνει ο Νίκας

Απορριπτικές ήταν οι αποφάσεις του ΣτΕ, σχετικά με 4 αιτήσεις κατά των περιβαλλοντικών όρων της Σύμπραξης