Στην Τρίπολη ο Δήμαρχος Καλαμάτας: Σύσκεψη υπό τον Στέλιο Πέτσα για την τοπική αυτοδιοίκηση – Η παρέμβαση του Θανάση Βασιλόπουλου

/

Στο Παλαιό Δημαρχείο της Τρίπολης πραγματοποιήθηκε προπαρασκευαστική συνάντηση, με αφορμή την επίσκεψη του Πρωθυπουργού. Στη συνάντηση, υπό τον αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών Στέλιο Πέτσα, συμμετείχαν ο γ.γ. του ΥΠΕΣ Μιχάλης Σταυριανουδάκης, ο γ.γ. Συντονισμού Διαχείρισης Αποβλήτων Μανώλης Γραφάκος και Δήμαρχοι της Περιφέρειας Πελοποννήσου, ανάμεσά τους και ο Δήμαρχος Καλαμάτας Θανάσης Βασιλόπουλος. Επί τάπητος τέθηκε σχεδόν το σύνολο των ζητημάτων που αφορούν τους Δήμους συνολικά και απασχολούν και την Πελοπόννησο ειδικά.

Σε παρέμβασή του ο Δήμαρχος Θανάσης Βασιλόπουλος εστίασε στα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί λόγω της ενεργειακής κρίσης και της αύξησης των υλικών, αναφέρθηκε στην ανάγκη παρέμβασης για τις ΔΕΥΑ και τους Συνδέσμους Ύδρευσης, επισημαίνοντας ταυτόχρονα ότι παραμένουν επίκαιρα όλα όσα ειπώθηκαν κατά το τελευταίο συνέδριο της ΚΕΔΕ.

Ανάμεσα στα άλλα που ειπώθηκαν, έγινε γνωστό από τον κ. Πέτσα ότι εντός του επόμενου διαστήματος έρχεται νομοθετική ρύθμιση που σχετίζεται με την απευθείας χρηματοδότηση των ΔΕΥΑ, προκειμένου να δοθεί λύση ως προς την εκτίναξη του ενεργειακού κόστους. Υπήρξε, επίσης, ενημέρωση για ζητήματα χρηματοδοτήσεων αλλά και για πρωτοβουλίες της κυβέρνησης για αλλαγές σε θεσμικό επίπεδο προκειμένου να ικανοποιηθούν προβλήματα που καταγράφονται στην καθημερινή λειτουργία των Δήμων και άπτονται των αρμοδιοτήτων των ΟΤΑ α’ βαθμού.

ΠΡΟΗΓ. ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Τραγωδία: Ένα παιδί νεκρό και δύο τραυματισμένα από την έκρηξη στο λεβητοστάσιο σχολείου των Σερρών

ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Λαβρόφ: Η πολιτική του ΝΑΤΟ εγείρει κίνδυνο «απευθείας σύγκρουση» πυρηνικών δυνάμεων

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

«Πέρασε» από το Περιφερειακό Συμβούλιο η ΜΠΕ της νέας επένδυσης της ΤΕΜΕΣ στη Βελίκα – Ερωτήματα από την παράταξη Τατούλη – Ανέβηκαν οι τόνοι κατά τη συνεδρίαση

θετικά ψήφισε το Περιφερειακό Συμβούλιο επί της μελέτης των περιβαλλοντικών επιπτώσεων (ΜΠΕ) του έργου που αφορά