Τραγωδία στις Σέρρες: Σιδερένια πόρτα σκότωσε τον 12χρονο – Η μετατροπή του λέβητα σε γεωθερμικό αιτία της φονικής έκρηξης

Σοκ προκαλούν οι λεπτομέρειες που σχετίζονται με την έκρηξη σε λεβητοστάσιο σχολείου των Σερρών και τον χαμό ενός μαθητή μόλις 12 ετών.

Όπως σημειώνεται σε ρεπορτάζ του iefimerida.gr «από την έκρηξη, η βαριά σιδερένια πόρτα του λεβητοστάσιου εκτοξεύτηκε 30 με 40 μέτρα μακριά, με αποτέλεσμα να χτυπήσει θανάσιμα τον 12χρονο μαθητή και να τραυματίσει άλλα δύο παιδάκια, ηλικίας 6 και 11 ετών».

Την ίδια στιγμή σε ρεπορτάζ της ιστοσελίδας protothema.gr σημειώνεται:

«Στο σχολείο είχε βρεθεί μηχανικός, προκειμένου να κάνει ρυθμίσεις, έτσι ώστε η θέρμανση του κτιρίου να προέρχεται από τη γεωθερμία και όχι από καυστήρα πετρελαίου, όπως ήταν παλαιότερα.

Ο μηχανικός έφυγε από το σχολείο έχοντας ολοκληρώσει τη δουλειά του και ενημέρωσε τον διευθυντή του σχολείου πως οι διακόπτες του λέβητα είναι κλειστοί και θα παραμείνει ανενεργός.

Σε κάποιο διάλειμμα των μικρών έγινε έκρηξη, με αποτέλεσμα τον θάνατο ενός  παιδιού και τον τραυματισμό άλλων δύο. Όπως λένε από το σχολείο, αν τα παιδιά είχαν μάθημα και δεν βρίσκονταν στο προαύλιο, τότε θα είχε αποτραπεί η τραγωδία».

ΠΡΟΗΓ. ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Θεσσαλονίκη: Επεισόδια από Ρομά έξω από το Ιπποκράτειο για τον 16χρονο

ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Πελοπόννησος 2030: Ο Κυριάκος Μητσοτάκης παρουσίασε το Σχέδιο Ολοκληρωμένης Ανάπτυξης της Περιφέρειας Πελοποννήσου – Οι αναφορές στα ζητήματα της Μεσσηνίας

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΕΛΛΑΔΑ