Συμμετοχή της Περιφέρειας και επιχειρήσεων της Πελοποννήσου στο 13ο Φεστιβάλ Ελληνικού μελιού

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε, την Κυριακή το 13ο Φεστιβάλ Ελληνικού μελιού & προϊόντων μέλισσας, στην Αθήνα (Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας).

Η περιφέρεια Πελοποννήσου ήταν τιμώμενη περιφέρεια και συμμετείχε στο Φεστιβάλ σε συνεργασία με επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον κλάδο της μελισσοκομίας (μελισσοκόμοι, εταιρείες επεξεργασίας και τυποποίησης μελιού, επιχειρήσεις παραγωγής προϊόντων μέλισσας κλπ.).

Στο Φεστιβάλ παρευρέθηκε ο περιφερειάρχης, Παναγιώτης Νίκας, και ο θεματικός αντιπεριφερειάρχης, Στάθης Αναστασόπουλος, ενώ συμμετείχαν συνολικά δώδεκα επιχειρήσεις του μελισσοκομικού τομέα από την Πελοπόννησο. Ειδικότερα, δύο επιχειρήσεις από την Αργολίδα, τρεις από την Αρκαδία, τρεις από τη Λακωνία, δύο από την Κορινθία και δύο από τη Μεσσηνία.

Ο κ. Αντιπεριφερειάρχης  παρέλαβε, για λογαριασμό της Περιφέρειας, από τον Υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Σίμο Κεδίκογλου, το βραβείο τιμώμενης Περιφέρειας και συμμετείχε στις συνεδρίες του Φεστιβάλ, στις οποίες αναπτύχθηκαν επιστημονικές τοποθετήσεις για τις δυνατότητες του κλάδου της μελισσοκομίας και την περαιτέρω ανάπτυξή της.

Τέλος, ο Αντιπεριφερειάρχης συναντήθηκε με όλους τους Πελοποννήσιους συμμετέχοντες στο Φεστιβάλ, οι οποίοι εξέφρασαν τις ευχαριστίες προς την Περιφέρεια για την πρωτοβουλία συμμετοχής στη διοργάνωση, ενώ παράλληλα διατύπωσαν προτάσεις ενίσχυσης και των μελισσοκόμων από το Υπουργείο ή την Περιφέρεια, όπως ακριβώς συμβαίνει με τους κτηνοτρόφους.

ΠΡΟΗΓ. ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Δήλωση Γερονικολού για την επίσκεψη του Πρωθυπουργού στην Τρίπολη: «Παραμύθια Μητσοτάκη και υπουργών για τα έργα της Μεσσηνίας – Οι μόνοι που τον πιστεύουν είναι οι βουλευτές του»

ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Αλ.Τσίπρας στην: Αν κάποιος ζητά αποδείξεις για τις παρακολουθήσεις, είναι γνωστό σε όλους πού βρίσκονται

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΓΡΟΤΙΚΑ