Το Κατάρ θέλει και τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2036

Το Παγκόσμιο Κύπελλο δεν έχει τελειώσει ακόμα και το Κατάρ κοιτάζει ήδη στο μέλλον, αφού όπως αναφέρει το Reuters και σύμφωνα με την εξειδικευμένη ιστοσελίδα calcio e finanza, η χώρα είναι αποφασισμένη να φιλοξενήσει τους Θερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του 2036 στη Ντόχα. Θα έχουν προηγηθεί εκείνοι στο Παρίσι (2024), το Λος Άντζελες (2028) και το Μπρίσμπεϊν (2032).

 Να σημειωθεί ότι το Κατάρ απέτυχε να μπει στη λίστα για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2016 και του 2020, εν μέρει λόγω ανησυχιών για τις καλοκαιρινές θερμοκρασίες στο Εμιράτο του Κόλπου, με τους Αγώνες στη συνέχεια να πηγαίνουν σε Ρίο ντε Τζανέιρο και Τόκιο. Για τους ίδιους λόγους, το Κατάρ αναμένεται να πιέσει για να μετακινηθούν τελικά οι Ολυμπιακοί Αγώνες αργότερα μέσα στη χρονιά, όπως έκανε με το Παγκόσμιο Κύπελλο. Το κράτος του Κόλπου έχει χρησιμοποιήσει προηγμένα συστήματα ελέγχου του κλίματος στα στάδια για να μετριάσει τη ζέστη. 

 Μεταξύ των χωρών που έχουν εκφράσει ενδιαφέρον για τη φιλοξενία των Ολυμπιακών Αγώνων του 2036 είναι η Ινδία, η Ινδονησία και η Νότια Κορέα. Η Γερμανία εξετάζει επίσης το ενδεχόμενο υποψηφιότητας, παρά την έντονη εσωτερική αντίθεση για τους Ολυμπιακούς Αγώνες.

 Το πλούσιο κράτος του Κόλπου διοργάνωσε επίσης το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Στίβου το 2019 και θα διοργανώσει το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα υγρού στίβου τον Ιανουάριο του 2024 και το επερχόμενο Ασιατικό Κύπελλο ποδοσφαίρου. 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΠΡΟΗΓ. ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Δύο συλλήψεις για την φονική έκρηξη σε δημοτικό σχολείο των Σερρών

ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Μάγκνουσον: Πρέπει να νικάμε στα φιλικά για να «ανάψει» η… φωτιά για τα επίσημα ματς

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΘΛΗΤΙΚΑ