Χαρίτσης: «Η αλαζονική και αντιθεσμική στάση του κ. Μητσοτάκη δεν αξίζει στην ελληνική κοινωνία – Πολιτική αλλαγή τώρα για να σταματήσει η θεσμική κατρακύλα»

/

«Θέλουμε μια αστυνομία που να τηρεί το νόμο και να προστατεύει τον πολίτη και όχι μια αστυνομία που οδηγείται σε αυθαιρεσία και έκνομες συμπεριφορές» δήλωσε ο τομεάρχης Ανάπτυξης και Επενδύσεων του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και βουλευτής Μεσσηνίας, Αλέξης Χαρίτσης, στην εκπομπή «Ώρα Ελλάδος» του OpenTV, αναφερόμενος στον πυροβολισμό του 16χρονου Ρομά στην Θεσσαλονίκη. «Δυστυχώς είδαμε τον αρμόδιο υπ. Προστασίας του Πολίτη, αφού κρυβόταν δύο μέρες, να κάνει εμπρηστικές δηλώσεις, επιρρίπτοντας ευθύνες στην αντιπολίτευση» πρόσθεσε, τονίζοντας: «Πρέπει να αποδοθεί δικαιοσύνη και να γίνει μια σοβαρή συζήτηση για τον ρόλο της αστυνομίας».

«Η υπόθεση των παρακολουθήσεων απασχολεί την παγκόσμια κοινή γνώμη» τόνισε ο τομεάρχης του ΣΥΡΙΖΑ. «Την ώρα που ο πρωθυπουργός μιλούσε στην Βουλή, οι NewYorkTimes δημοσίευαν άρθρο για το παγκόσμιοκύκλωμα παράνομου λογισμικού, με την φωτογραφία του κ. Μητσοτάκη», σχολίασε χαρακτηριστικά.

«Η χθεσινή συζήτηση στην Βουλή ήταν Βατερλώ για τον κ.Μητσοτάκη» δήλωσε ο Αλ. Χαρίτσης. «Αφού για πέντε εβδομάδες κρυβόταν για να μην απαντήσει στις διαδοχικές  επίκαιρες ερωτήσεις του Αλ. Τσίπρα, ο πρωθυπουργός συνέχισε την ίδια αντιθεσμικήκαι αντικοινοβουλευτική συμπεριφορά», πρόσθεσε, κατηγορώντας τον κ. Μητσοτάκη ότι «δεν έδωσε την παραμικρήαπάντηση το αν παρακολουθούνταν από την ΕΥΠ ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ και υπουργοί του, όπως ο κ. Χατζηδάκης. Αλλά σηκώθηκε κι έφυγε με την ουρά στα σκέλια».

«Αυτή η αλαζονική συμπεριφορά δεν μπορεί να συνεχιστεί. Δεν αξίζει στην ελληνική μια τέτοια συμπεριφορά μια τέτοια αντίληψη. Ο κ. Μητσοτάκης έχει την αποκλειστική ευθύνη για την θεσμική κατρακύλα που βιώνουμε, για αυτό μιλάμε για την ανάγκη πολιτικής αλλαγής», κατέληξε ο Αλ. Χαρίτσης.

ΠΡΟΗΓ. ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Ερώτηση στα υπουργεία Οικονομικών και Αγροτικής Ανάπτυξης: Τήρηση του ακατάσχετου για τις αγροτικές ενισχύσεις, ζητά ο Περικλής Μαντάς

ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Αντετοκούνμπο: «Έχω 10 χρόνια μπάσκετ, οκτώ ακμής – Ευλογία εάν θα είμαι ένας από τους καλύτερους»

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ