Θυμήθηκε τη δακοκτονία και «καρφώνει» περιφέρεια Πελοποννήσου και υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης ο Γιάννης Λαμπρόπουλος

/

Για «μεγάλες ζημιές» στον ελαιόκαρπο από τον δάκο και την φετινή ελαιοκομική περίοδο κάνει λόγο βουλευτής Μεσσηνίας της Νέας Δημοκρατίας, Γιάννης Λαμπρόπουλος, σε ερώτηση που κατέθεσε στον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης.

Υπενθυμίζεται ότι, αντιθέτως με τον κ. Βουλευτή, τόσο η περιφέρεια Πελοποννήσου, η οποία υλοποιεί το πρόγραμμα, όσο και το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, το οποίο το χρηματοδοτεί, έχουν παρουσιάσει μια εντελώς διαφορετική εικόνα, μιλώντας για πρόγραμμα που εξελίχθηκε ομαλά στην περιφέρεια Πελοποννήσου και στη Μεσσηνία, κάνοντας λόγο για έγκαιρη αντιμετώπιση των ζητημάτων που προέκυψαν.

Ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, ωστόσο, στην ίδια ερώτηση περιγράφει ένα καθεστώς που «τίποτα και σε όλα τα στάδια της διαδικασίας δεν γίνεται σωστά και με επάρκεια», καθώς παρατηρεί, μετά από 3 και πλέον χρόνια διακυβέρνησης της ΝΔ, ότι «υπάρχουν καθυστερήσεις, ελλείψεις σε φάρμακα, αστοχίες στον χρόνο και στον τρόπο καταπολέμησης».

Μάλιστα, ο κ. Λαμπρόπουλος ζητά τώρα ριζικές αλλαγές στη δακοκτονία, καθώς «η αποτυχία του προγράμματος σημαίνει ζημιά για τους παραγωγούς», όπως συνειδητοποιεί ο κ. Βουλευτής λίγους μήνες πριν τις εκλογές.

Η ερώτηση του κ. Λαμπρόπουλου:

ΠΡΟΗΓ. ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Κύπελλο Ελλάδας: Νικηφόρο πέρασμα του ΠΑΟΚ από την Καλαμάτα

ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Καλαμάτα: Άστατος ο καιρός την Πέμπτη – Μικρή άνοδος της θερμοκρασίας [αναλυτικά η πρόγνωση]

ΠΡΟΣΦΑΤΑ Ν.Δ.