Ανακοίνωση των Ειδικευμένων Ιατρών ΕΣΥ Μεσσηνίας με αφορμή τον θάνατο 45χρονου: Η περιοχή της ανατολικής Πυλίας έχει ανεπαρκή υγειονομική κάλυψη για την αντιμετώπιση επειγόντων περιστατικών

/

Ανακοίνωση, σχετικά με την υγειονομική κάλυψη στην ανατολική Πυλία, με αφορμή αιφνίδιο θάνατο 45χρονου στην περιοχή της Κορώνης, εξέδωσε το σωματείο Ειδικευμένων Ιατρών ΕΣΥ Νομού Μεσσηνίας.

Συγκεκριμένα, στην ανακοίνωση σημειώνεται:

Μετά το πρόσφατο περιστατικό αιφνιδίου θανάτου 45άχρονου στην περιοχή της Κορώνης, αλλά και μετά από ανάλογα περιστατικά που έχουν συμβεί κατά το παρελθόν στην ευρύτερη περιοχή οφείλουμε ως νοσοκομειακοί γιατροί Μεσσηνίας να δηλώσουμε τα κάτωθι: 

Η περιοχή της Ανατολικής Πυλίας δυστυχώς έχει ανεπαρκή υγειονομική κάλυψη για την αντιμετώπιση επειγόντων περιστατικών αφού:

1. Δεν υπάρχει σταθμός ΕΚΑΒ στην περιοχή και σε περίπτωση επείγοντος περιστατικού το ασθενοφόρο έρχεται από την Καλαμάτα.

2. Δεν υπάρχει Κέντρο Υγείας στην ευρύτερη περιοχή.

3. Το κέντρο εφημερίας της Λογγάς υπολειτουργεί αφού δεν έχει ιατρό σε 24ωρη βάση.

 Η περιοχή της Ανατολικής Πυλίας αποτελεί μια πραγματική «υγειονομική τρύπα» και θα πρέπει η Περιφέρεια Πελοποννήσου, η 6η Υγειονομική Περιφέρεια και το Υπουργείο Υγείας να αντιμετωπίσουν το συγκεκριμένο θέμα ως πρώτη προτεραιότητα και να υλοποιήσουν τις παρακάτω ενέργειες:

Χρειάζεται:

1. Να δημιουργηθεί Κέντρο Υγείας που θα καλύπτει την συγκεκριμένη περιοχή με 24ωρη παρουσία ιατρονοσηλευτικού προσωπικού.

2. Να ιδρυθεί και να λειτουργήσει σταθμός ΕΚΑΒ στην συγκεκριμένη περιοχή για την διακομιδή των επειγόντων περιστατικών.

ΠΡΟΗΓ. ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Χρυσομάλλης κατά τη συζήτηση του προϋπολογισμού: «Η Αριστερά δεν εκπροσωπεί ιδεολογία αλλά την ψυχολογία της μιζέριας, του διχασμού και του φθόνου»

ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Ανανέωσε με τον Παναθηναϊκό έως το 2025 κι ο Μπαρτ Σένκεφελντ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ