«Ψηλά» η Καλαμάτα στο Airbnb: Στο 70% οι προκρατήσεις για τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά – Πόσο φτάνει το κόστος διαμονής στη Μεσσηνιακή πρωτεύουσα [αναλυτικά στοιχεία]

/

Ικανοποιητικά είναι τα μηνύματα που σχετίζονται με την έλευση επισκεπτών στην Καλαμάτα την περίοδο των Χριστουγέννων, αλλά και της Πρωτοχρονιάς.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με σχετικά στοιχεία οι προκρατήσεις στον κλάδο των βραχυχρόνιων μίσθωσεων φτάνουν το 72% στην Καλαμάτα, για την περίοδο των Χριστουγέννων (23 έως 26/12). Υψηλός είναι ο αριθμός και των προκρατήσεων για την περίοδο της Πρωτοχρονιάς (30/12 έως 2/1/23), δεδομένου ότι ήδη φτάνει το 69%.

Με τις επιδόσεις αυτές η Καλαμάτα ήδη έχει καταφέρει να ενταχθεί στους «τοπ» χειμερινούς προορισμούς, μαζί με φημισμένες περιοχές της χώρας, όπως η Αράχωβα, το Μέτσοβο, το Πήλιο και το Καρπενήσι, παρότι δεν διαθέτει κοινά χαρακτηριστικά, αλλά ούτε και σχετική παράδοση.

Σε επίπεδο Πελοποννήσου, πέρα από τη Μεσσηνιακή πρωτεύουσα, υψηλές προκρατήσεις καταγράφονται σε προορισμούς, όπως το Ναύπλιο (75%), τα Τρίκαλα Κορινθίας (95%), η Βυτίνα (95%), η Δημητσάνα (98%) και τα Καλάβρυτα (92%), οι οποίοι επίσης «πρωταγωνιστούν» διαχρονικά στις πληρότητες.

Όσον αφορά στο κόστος διαμονής, η Καλαμάτα αποτελεί έναν από τους πιο φθηνούς χειμερινούς προορισμούς, καθώς για 4 διανυκτερεύσεις την περίοδο των Χριστουγέννων ο επισκέπτης θα πληρώσει από 185 έως 400 ευρώ.

Στοιχεία: Πλατφόρμες βραχυχρόνιας μίσθωσης / Πανελλαδικό Δίκτυο E-Real Estates

Πηγή: newmoney.gr

ΠΡΟΗΓ. ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

«Κόλλησαν» στο μηδέν Αστέρας Τρίπολης και Βόλος

ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Καλά Χριστούγεννα με… Φαν Βέερτ η ΑΕΚ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΆΛΛΑ