«Βούλιαξε» η Καλαμάτα: Χιλιάδες επισκέπτες στη Μεσσηνιακή πρωτεύουσα για τα Χριστούγεννα – «Ανάσα» για την τοπική αγορά – Υψηλές προσδοκίες και για την Πρωτοχρονιά

/

Μια άλλη πόλη ήταν η Καλαμάτα το τριήμερο που πέρασε, καθώς το Σάββατο την Κυριακή, αλλά και τη Δευτέρα χιλιάδες επισκέπτες βρέθηκαν στη Μεσσηνιακή πρωτεύουσα για να γιορτάσουν τα Χριστούγεννα.

Την τιμητική του είχε το εμπορικό κέντρο της Καλαμάτας, καθώς επισκέπτες, αλλά και μόνιμοι κάτοικοι το προτίμησαν, προκειμένου να κάνουν τις εορταστικές τους αγορές, αλλά και για να επισκεφθούν τα καταστήματα εστίασης και διασκέδασης.

«Ανάσα» για την τοπική αγορά

Η έλευση χιλιάδων επισκεπτών στην Καλαμάτα αναμένεται να αποτυπωθεί και στα έσοδα των καταστημάτων της Μεσσηνιακής πρωτεύουσας. Εκείνο που μένει να αποδειχθεί, κάτι που θα γίνει μετά και την Πρωτοχρονιά, είναι αν το οικονομικό αποτύπωμα των γιορτών θα είναι ικανό να δώσει «ανάσα» στον επιχειρηματικό κόσμο, ο οποίος υποφέρει.

Αισιοδοξία για την Πρωτοχρονιά

Σημειώνεται ότι η Καλαμάτα, σύμφωνα με τις προκρατήσεις που καταγράφονται στο Airbnb και την Πρωτοχρονιά, όπως και τα Χριστούγεννα, βρίσκεται ανάμεσα στους κορυφαίους προορισμούς της χώρας. Συγκεκριμένα, μέχρι το τέλος της περασμένης εβδομάδας οι προκρατήσεις για το διάστημα από 30 Δεκεμβρίου έως τις 2 Ιανουαρίου είχαν αγγίξει ήδη του 69%, ποσοστό που αναμένεται να αυξηθεί τα επόμενα 24ωρα.

ΠΡΟΗΓ. ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Ο Ζελένσκι θέλει τη βοήθεια της Ινδίας για «ειρηνευτική φόρμουλα»

ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Στη λίστα με τα 50 καλύτερα πιάτα του κόσμου τέσσερα ελληνικά φαγητά

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΆΛΛΑ