Συνεχίζεται το …καλοκαίρι στη Μεσσηνία: Τους 20 βαθμούς Κελσίου «άγγιξε» η θερμοκρασία και τη Δευτέρα στην Καλαμάτα – Οι πρώτες προβλέψεις για τον καιρό της Πρωτοχρονιάς

/

Χριστούγεννα με καιρό …καλοκαιριού έκανε η Μεσσηνία και η Καλαμάτα, δεδομένου ότι οι θερμοκρασίες που καταγράφηκαν τις προηγούμενες μέρες, αλλά και τη Δευτέρα είναι υψηλότερες κατά πολύ από το μέσο όρο των προηγούμενων ετών.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τις καταγραφές του Αστεροσκοπείου Αθηνών, η θερμοκρασία στην Καλαμάτα έφτασε το μεσημέρι της Δευτέρας μέχρι και τους 19,9 βαθμούς Κελσίου.

Υπενθυμίζεται ότι χθες (25/12) η θερμοκρασία στην Καλαμάτα έφτασε τους 19,8 βαθμούς, η οποία ήταν η 6η πιο υψηλή θερμοκρασία στη χώρα, ενώ η σημερινή ήταν η υψηλότερη στην Ελλάδα, όπως προκύπτει από τη σχετική λίστα του meteo.gr:

Οι οκτώ υψηλότερες μέγιστες θερμοκρασίες της Δευτέρας 26/12/2022, όπως καταγράφτηκαν από το δίκτυο αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr.  

Σημειώνεται ότι υψηλές ήταν και οι θερμοκρασίες που καταγράφηκαν και στις υπόλοιπες περιοχές της Μεσσηνίας, δεδομένου ότι θερμόμετρο κυμάνθηκε ανάμεσα στους 17 και 19 βαθμούς Κελσίου.

Η πρόβλεψη για τις επόμενες ημέρες

Σε σχέση με τον καιρό των επόμενων ημερών στη Μεσσηνία, οι πρώτες προβλέψεις δείχνουν ότι θα συνεχιστεί η καλοκαιρία μέχρι και την Πρωτοχρονιά. Σύμφωνα με τους προγνωστικούς πίνακες του meteo.gr, το μόνο που θα αλλάξει είναι η θερμοκρασία, καθώς αναμένεται μικρή πτώση της τάξεως των 2 βαθμών Κελσίου.

ΠΡΟΗΓ. ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Βίντεο – σοκ από το τροχαίο δυστύχημα στη Ρουμανία: Η στιγμή της σφοδρής σύγκρουσης

ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Έτοιμος και ο Βέρμπιτς για τον αγώνα με τον ΟΦΗ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΆΛΛΑ

Ξεκινούν οι εκδηλώσεις για τον εορτασμό της Υπαπαντής: 7 Μητροπολίτες στην Καλαμάτα – Ο Παναγιώτης Πικραμμένος θα εκπροσωπήσει την κυβέρνηση [αναλυτικά το πρόγραμμα]

Το πρόγραμμα του εορτασμού της Υπαπαντής ανακοίνωσε η Μητρόπολη Μεσσηνίας. Συγκεκριμένα, σε σχετική ανακοίνωση σημειώνεται: Με