Βορίδης: Oι εκλογές θα γίνουν με τους νέους εκλογικούς καταλόγους – «Αγωνία» στη Μεσσηνία για το ενδεχόμενο μείωσης των βουλευτικών εδρών – Τι λένε οι πληροφορίες

27 Δεκεμβρίου 2022

Απολύτως ξεκάθαρος, σχετικά με τα πληθυσμιακά δεδομένα που θα αποτελέσουν τη βάση για τις ερχόμενες βουλευτικές εκλογές, ήταν ο υπουργός Εσωτερικών, Μάκης Βορίδης, μιλώντας στον ΑΝΤ1.

Συγκεκριμένα, αναφερόμενος στο εάν θα ισχύσουν τα αποτελέσματα της τελευταίας απογραφής ή οι εκλογές θα γίνουν με βάση την απογραφή του 2011, σημείωσε:  

«Η τελευταία απογραφική πράξη έγινε τέλος Φεβρουαρίου – αρχές Μαρτίου. Το Σύνταγμα λέει έναν χρόνο μετά από την τελευταία απογραφική πράξη μπορούν να γίνουν εκλογές με τους νέους εκλογικούς λόγους. Η ΕΛΣΤΑΤ ετοιμάζει το Προεδρικό Διάταγμα. Αν βγει μέσα στο 2022, η Κυβέρνηση έχει ένα δίμηνο δυνητικά για να αποφασίσει εάν θα γίνουν εκλογές με τους παλιούς ή με τους νέους καταλόγους. Εγώ, για να το τελειώνουμε, σας λέω ότι οι εκλογές θα γίνουν με τους νέους εκλογικούς καταλόγους, βάσει της νέας απογραφής της ΕΛΣΤΑΤ».

Υπενθυμίζεται ότι ένας από τους νομούς, τους οποίους φάνηκε αρχικά ότι επηρεάζει η μείωση του πληθυσμού που καταγράφηκε στην τελευταία απογραφή, είναι και η Μεσσηνία. Ο Νομός, σύμφωνα με στοιχεία της απογραφής που δημοσιεύθηκαν το προηγούμενο διάστημα, είναι πιθανό να «χάσει» μια βουλευτική έδρα και από 5 να εκλέγονται 4 βουλευτές.

Ωστόσο, παρότι η αρνητική μεταβολή του πληθυσμού του Νομού ισχύει, οι τελευταίες πληροφορίες σημειώνουν ότι από την τελική επεξεργασία των στοιχείων της απογραφής είναι εξαιρετικά πιθανό να μην προκύψουν αλλαγές στη Μεσσηνία και να παραμείνει ο αριθμός των βουλευτικών εδρών στις 5.

Navarino Agora
Δωρεάν Ψηφιακή Μαστρογραφία
Δουλειά για Σένα - dypa.gov.gr
City Hospital - Ιδιωτική κλινική Καλαμάτα
myΔΕΗ

ΕΛΛΑΔΑ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

ΔΙΕΘΝΗ

ΠΡΟΗΓ. ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Κλιμακώνεται η ένταση στο Κόσοβο – Σε επιφυλακή ο σερβικός στρατός

ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Χαρίτσης: «Για δεύτερη συνεχή χρονιά η κυβέρνηση κηρύσσει στάση πληρωμών στο ΕΣΠΑ οδηγώντας επιχειρήσεις και εργαζόμενους σε οικονομική ασφυξία»

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΆΛΛΑ

Μενδώνη από την Καλαμάτα: «Η Ελλάδα πρέπει ενωμένη, με πίστη στη δημοκρατία και στις οικουμενικές αξίες του δυτικού πολιτισμού, να προχωρεί μπροστά»

Η υπουργός Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη, εκπροσωπώντας την κυβέρνηση και τον Πρωθυπουργό, παρέστη στην παρέλαση για τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου στη Καλαμάτα

Δείτε επίσης