Καλαμάτα: Αναβαθμίζεται το κτιριακό συγκρότημα του Δημοτικού Θεάτρου – Υπεγράφη η σύμβαση για την αξιοποίηση του κτιρίου της πρώην ηλεκτρικής εταιρείας

/

Υπεγράφη την Τετάρτη (28/12) η σύμβαση για την υλοποίηση του έργου της αξιοποίησης του κτιρίου της πρώην ηλεκτρική εταιρείας.

Πρόκειται για έργο προϋπολογισμού μελέτης: 831.000 ευρώ, το οποίο συγχρηματοδοτείται από το Ταμείο Συνοχής και Εθνικούς Πόρους, έχοντας ενταχθεί στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη 2014-2020».

Στόχος του έργου, όπως σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση του δήμου Καλαμάτας, είναι η αξιοποίηση, αναβάθμιση και ο εκσυγχρονισμός του κτιριακού συγκροτήματος του Δημοτικού Θεάτρου και η εξασφάλιση της βιωσιμότητας της χρήσης του.

«Ο Δήμος Καλαμάτας, με την ανακαίνιση του προαναφερθέντος εμβληματικού κτιρίου που αποτέλεσε για πολλά χρόνια τοπόσημο, σύμβολο και σημείο αναφοράς για την πόλη, συνεχίζει ουσιαστικά την προσπάθεια διάσωσης, αξιοποίησης και επανάχρησης παλαιών “ιστορικά και πολιτιστικά” κτιρίων, που είχαν πέσει σε αχρηστία επί σειρά ετών» σημειώνεται στην ανακοίνωση του δήμου Καλαμάτας.

Ο Θανάσης Βασιλόπουλος κατά την υπογραφή της σύμβασης για την αξιοποίηση του κτιρίου της πρώην ηλεκτρικής εταιρείας
ΠΡΟΗΓ. ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

O Μέσι φαβορί για το βραβείο «The Best»

ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Συγκαλείται η Επιτροπή Εκτίμησης Σεισμικού Κινδύνου – Σε επιφυλακή ο κρατικός μηχανισμός – Δεν έχουν αναφερθεί σοβαρές ζημιές

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ