2.800.000 ευρώ για παρεμβάσεις σε 230 επικίνδυνα σημεία του οδικού δικτύου της Καλαμάτας [αναλυτικά τα έργα που θα υλοποιηθούν]

/

Εντάχθηκε προς χρηματοδότηση η πρόταση του δήμου Καλαμάτας για παρεμβάσεις βελτίωσης της οδικής ασφάλειας στο αστικό οδικό δίκτυο της Πόλης. «Πρόκειται για ακόμα μια διεκδίκηση, που σε σύντομο χρόνο εξασφάλισε την απαιτούμενη χρηματοδότηση», σημειώνει ο Θανάσης Βασιλόπουλος.

Εγκρίθηκε η χρηματοδότηση του έργου με τίτλο «Βελτίωση Οδικής Ασφάλειας Δήμου Καλαμάτας». Το έργο έχει προϋπολογισμό 2.800.000 (με Φ.Π.Α) και με αυτό ο δήμος Καλαμάτας εναρμονίζεται με το Εθνικό Στρατηγικό Σχέδιο Οδικής Ασφάλειας 2021-2030, καθώς έχει σκοπό τη βελτίωση των συνθηκών ασφάλειας των χρηστών του αστικού οδικού δικτύου της Πόλης

Οι μελέτες είχαν εκπονηθεί από το Τμήμα Μελετών της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών και περιλαμβάνουν όλα τα Τεχνικά Σχέδια, τις απαιτούμενες εκθέσεις σκοπιμότητας και περιγραφής, καθώς και τα Τεύχη Δημοπράτησης, προκειμένου το έργο να καταστεί ώριμο για δημοπράτηση και να έχει όλα τα απαραίτητα τεχνικά στοιχεία για να κατασκευασθεί.

Τι περιλαμβάνει το έργο

Με σκοπό τη βελτίωση των συνθηκών οδικής ασφάλειας προβλέπονται παρεμβάσεις σε 230 επικίνδυνα σημεία. Συγκεκριμένα επιλέχθηκαν οι παρακάτω κατηγορίες επιφανειακών παρεμβάσεων:

  • Βελτίωση 205 επιλεγμένων υφιστάμενων διαβάσεων πεζών: Αντικατάσταση υλικού διαβάσεων με τοποθέτηση κυβόλιθων για μεγαλύτερη αντοχή, διασφάλιση των προδιαγραφών με τοποθέτηση ραμπών ΑμεΑ, εγκατάσταση διατάξεων φωτισμού διαβάσεων, με ηλιακά πάνελ, σε διαβάσεις με μειωμένη ορατότητα και συνθήκες χαμηλού φωτισμού
  • Αντικατάσταση περίπου 4,7 χλμ οδοστρώματος με αντιολισθηρή άσφαλτο σε κρίσιμα σημεία

Ικανοποίηση Βασιλόπουλου

Σε ανακοίνωση του δήμου Καλαμάτας ο Θανάσης Βασιλόπουλος, εξέφρασε την ικανοποίησή του για την έγκριση της χρηματοδότησης του έργου.

«Πρόκειται για ακόμα μια διεκδίκηση του Δήμου Καλαμάτας που σε σύντομο χρόνο εξασφάλισε την απαιτούμενη χρηματοδότηση» σημειώνεται χαρακτηριστικά στη σχετική ανακοίνωση.

ΠΡΟΗΓ. ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Λουκέτο σε δύο φαρμακαποθήκες για τις ελλείψεις φαρμάκων

ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

«Κιτρινόμαυρο» ρεβεγιόν στο Βόλο

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ