Θανάσης Βασιλόπουλος: «Το 2022 εξασφαλίστηκαν χρηματοδοτήσεις για 25 έργα προϋπολογισμού 39.826.000 ευρώ»

/

«Οι επιτυχίες για το Δήμο Καλαμάτας συνεχίζονται. Συνεχίζουμε να διεκδικούμε χρηματοδοτήσεις και να εξασφαλίζουμε ένα καλύτερο αύριο για το Δήμο μας», ανέφερε την Πέμπτη (29/12), ο δήμαρχος Καλαμάτας Θανάσης Βασιλόπουλος.

Προχωρώντας σε έναν μίνι απολογισμό για το 2022, ως προς τις χρηματοδοτήσεις για την υλοποίηση νέων έργων, ο κ. Βασιλόπουλος τόνισε ότι εξασφαλίστηκαν πόροι για 25 έργα προϋπολογισμού 39.826.000 ευρώ.

Συγκεκριμένα, σε δηλώσεις του ο κ. Βασιλόπουλος ανέφερε:

«Προχθές στην Αθήνα υπογράψαμε την έναρξη των εργασιών για το Πολυκλαδικό, έργο 900.000€ το οποίο θα έρθει να ολοκληρώσει και να υλοποιήσει την υγρομόνωση και θερμομόνωση του σχολικού συγκροτήματος. Θα το συνδυάσουμε και με δικές μας παρεμβάσεις σημαντικές με την άρση επικινδυνότητας και βέβαια μην ξεχνάμε ότι έχουμε καταθέσει μια ολοκληρωμένη μελέτη και περιμένουμε να βρεθεί χρηματοδοτικό εργαλείο προϋπολογισμού 3.900.000 € για την ενεργειακή αναβάθμιση του Πολυκλαδικού, ώστε να μπορέσουμε να αλλάξουμε αυτό το σχολείο και να το κάνουμε όπως πρέπει. Συγχρόνως, λάβαμε και απόφαση ένταξης για την οδική ασφάλεια, ένα σημαντικό έργο καθώς περιλαμβάνει εργασίες σε 230 επικίνδυνα σημεία που έχουν καταγραφεί ατυχήματα, όπου εκεί θα γίνουν παρεμβάσεις με αντιολισθητικό τάπητα ενώ συγχρόνως θα δημιουργηθούν 205 διαβάσεις πεζών και θα τοποθετηθούν και φωτοβολταϊκά, σε σημεία που είναι πολύ σκοτεινά. Ένα έργο πολύ σημαντικό. Αυτά τα έργα έρχονται να προστεθούν σε όλες τις αποφάσεις ένταξης που έχουμε λάβει μέσα στο 2022 οι οποίες αφορούν 25 έργα προϋπολογισμού 39.826.000. Έχουμε όλα αυτά τα έργα να τα σχεδιάσουμε και να τα υλοποιήσουμε τα επόμενα χρόνια για το Δήμο, για να αλλάξουμε πραγματικά το Δήμο μας. Και βέβαια δεν είναι μόνο αυτά τα έργα που έχουμε εξασφαλίσει τη χρηματοδότηση τους αλλά είναι και όλα αυτά τα έργα που έχουμε υποβάλλει στο Ταμείο Ανάκαμψης, στο «Αντ. Τρίτσης», στο ΕΣΠΑ και περιμένουμε να αξιολογηθούν και ελπίζουμε σύντομα να λάβουμε και για αυτά αποφάσεις ένταξης».

ΠΡΟΗΓ. ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

ΣΥΡΙΖΑ: Τιμή η πρόσκληση του Αλ. Τσίπρα στην ορκωμοσία του Λούλα

ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Τα οικονομικά στοιχεία του δήμου Καλαμάτας το 2022: Ξεπέρασε τα 100.000.000 ευρώ ο προϋπολογισμός – 37.000.000 ευρώ οι πληρωμές προς τρίτους -16.000.000 ευρώ το χρηματικό υπόλοιπο

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ