Τα οικονομικά στοιχεία του δήμου Καλαμάτας το 2022: Ξεπέρασε τα 100.000.000 ευρώ ο προϋπολογισμός – 37.000.000 ευρώ οι πληρωμές προς τρίτους -16.000.000 ευρώ το χρηματικό υπόλοιπο

/

Τα οικονομικά του Δήμου Καλαμάτας παρουσιάζουν θετική εικόνα, σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα, λίγο πριν την ολοκλήρωση του έτους, ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Οικονομικών, Σαράντος Μαρινάκης.

Σύμφωνα με τα στοιχεία εκτέλεσης προϋπολογισμού 2022, έως 29 Δεκεμβρίου, ο προϋπολογισμός έχει διαμορφωθεί στα 100.347.418,06 ευρώ από τα 73.105.009,73 ευρώ (αρχικός προϋπολογισμός).

Το χρηματικό υπόλοιπο ανέρχεται περίπου στα 16 εκατ. ευρώ. Σημειώνεται ότι τα εισπραχθέντα το 2022 ανήλθαν σε 52.985.933,63 ευρώ, καταγράφοντας αύξηση περίπου 2 εκατ. ευρώ, σε σχέση με το προηγούμενο έτος (5,68%).

Σύμφωνα με τον κ. Μαρινάκη, ο Δήμος εκπληρώνει σε σύντομο χρόνο τις υποχρεώσεις του προς προμηθευτές, εργολάβους κ.λπ., ενισχύοντας την τοπική αγορά.

Παρουσιάζοντας σχετικά στοιχεία ο Αντιδήμαρχος σημείωσε ότι εντός του Δεκεμβρίου και έως σήμερα έχει καταβληθεί σε πληρωμές προς τρίτους ποσό της τάξεως των 3.6 εκατ. ευρώ, με την εκτίμηση της Οικονομικής Υπηρεσίας ότι θα αγγίξει το ποσό αυτό στο κλείσιμο του έτους τα 4,3 εκατ. ευρώ. Συνολικά έως και σήμερα από την αρχή του έτους, έχουν γίνει πληρωμές που ξεπερνούν τα 37,6 εκατ. ευρώ.

Οι εκκρεμότητες των παραστατικών που δεν έχουν ενταλματοποιηθεί, σύμφωνα με τον κ. Μαρινάκη, είναι ελάχιστες με την Υπηρεσία να έχει διαχειριστεί κατά τη διάρκεια του έτους εκατοντάδες καταχωρημένα παραστατικά, 9,20% περισσότερα από το περασμένο έτος. Αξίζει να σημειωθεί ότι το 2022 για πρώτη χρονιά τα διπλότυπα είσπραξης που εκδόθηκαν ηλεκτρονικά ήταν σχεδόν διπλάσια από τα όσα εκδόθηκαν μέσω των υπηρεσιών στο Δημαρχείο.

Όπως τόνισε ο κ. Μαρινάκης, ο Δήμος Καλαμάτας παραμένει ισχυρός και φερέγγυος ως προς τις οικονομικές υποχρεώσεις του, κάτι στο οποίο βοηθά η χρηστή διαχείριση. Προσέθεσε ότι η αύξηση του προϋπολογισμού είναι αποτέλεσμα του σχεδιασμού και των διεκδικήσεων του δημάρχου Καλαμάτας και της Δημοτικής Αρχής, καθώς εξασφαλίστηκαν νέες χρηματοδοτήσεις και εντάξεις έργων.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι ο Αντιδήμαρχος, εστίασε στον τομέα της εξυπηρέτησης των Υπηρεσιών της Διεύθυνσης Οικονομικών, ευχαριστώντας στο πρόσωπο της Διευθύντριας Λ. Καράμπελα όλο το προσωπικό, καθώς ανταποκρίθηκε σε μια περίοδο με ιδιαίτερες δυσκολίες.

O αντιδήμαρχος Οικονομικών, Σαράντος Μαρινάκης
ΠΡΟΗΓ. ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Θανάσης Βασιλόπουλος: «Το 2022 εξασφαλίστηκαν χρηματοδοτήσεις για 25 έργα προϋπολογισμού 39.826.000 ευρώ»

ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Εβδομαδιαία Έκθεση Αναπνευστικών Λοιμώξεων του ΕΟΔΥ: Αύξηση περιστατικών γρίπης – Σταθεροποίηση των κρουσμάτων του κορονοϊού

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

«Πέρασε» από το Περιφερειακό Συμβούλιο η ΜΠΕ της νέας επένδυσης της ΤΕΜΕΣ στη Βελίκα – Ερωτήματα από την παράταξη Τατούλη – Ανέβηκαν οι τόνοι κατά τη συνεδρίαση

θετικά ψήφισε το Περιφερειακό Συμβούλιο επί της μελέτης των περιβαλλοντικών επιπτώσεων (ΜΠΕ) του έργου που αφορά