Παραμένει με 5 βουλευτικές έδρες η Μεσσηνία – Καμία αλλαγή στους νομούς της περιφέρειας Πελοποννήσου -Οι «κερδισμένες» και οι «χαμένες» ενότητες

/

Εκτός της λίστας των περιφερειών, στις οποίες αλλάζει ο αριθμός των βουλευτικών εδρών εξαιτίας των αποτελεσμάτων της απογραφής του 2021, βρίσκεται η Μεσσηνία. Σταθερός παραμένει και ο αριθμός των βουλευτικών εδρών στους υπόλοιπους 4 νομούς της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Πέντε βουλευτές θα εκλέξει και στις ερχόμενες εκλογές η Μεσσηνία, σύμφωνα με τα επίσημα αποτελέσματα της απογραφής του 2021. Έτσι, παρά τις περί του αντιθέτου αρχικές εκτιμήσεις, τελικά επιβεβαιώθηκαν οι πληροφορίες που έλεγαν ότι στη Μεσσηνία οι βουλευτικές έδρες θα παραμείνουν σταθερές.

Σταθερές παρέμειναν οι έδρες και στους υπόλοιπους 4 νομούς της Περιφέρειας Πελοποννήσου, διαψεύδοντας τους υπολογισμούς που ήθελαν μείωση εδρών σε Αρκαδία και Λακωνία.

Αναλυτικά οι βουλευτικές έδρες ανά νομό της Περιφέρειας Πελοποννήσου:

  • Αργολίδα – 3 έδρες
  • Αρκαδία – 3 έδρες
  • Κορινθία – 4 έδρες
  • Λακωνία – 3 έδρες
  • Μεσσηνία – 5 έδρες

Διάβασε και αυτό:

Επίσημα αποτελέσματα ΕΛΣΤΑΤ: 9.716.889 ο πληθυσμός της Ελλάδας – 161.953 της Μεσσηνίας – Αναλυτικοί πίνακες ανά δήμο

Οι αλλαγές

Με βάση τα στοιχεία που προέκυψαν από την απογραφή του 2021, σε έξι εκλογικές περιφέρειες υπάρχει αύξηση του αριθμού των εδρών και σε οκτώ μείωση.

Αναλυτικά:

Από δύο έδρες κερδίζουν ο Νότιος Τομέας της Β’ Αθηνών και η εκλογική περιφέρεια Ανατολικής Αττικής, ενώ από μία έδρα κερδίζουν οι εκλογικές περιφέρειες του Βόρειου Τομέα της Β’ Αθηνών, του Δυτικού Τομέα της Β’ Αθηνών, της Α’ Θεσσαλονίκης και της Αχαΐας.

Αντιθέτως, από μία έδρα χάνουν η Α’ Πειραιά, οι Σέρρες, η Φθιώτιδα, η Μαγνησία, η Κοζάνη, η Άρτα, η Καστοριά και η Θεσπρωτία. Μάλιστα, οι δύο τελευταίες καθίστανται, πλέον, μονοεδρικές περιφέρειες.

Τα αναλυτικά στοιχεία της Στατιστικής Αρχής εστάλησαν στον υπουργό Εσωτερικών, Μάκη Βορίδη, προκειμένου τον Ιανουάριο να καθοριστεί η νέα κατανομή των εδρών για τις βουλευτικές εκλογές.

Οι βουλευτικές έδρες ανά νομό:

ΠΡΟΗΓ. ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Επίσημα αποτελέσματα ΕΛΣΤΑΤ: 9.716.889 ο πληθυσμός της Ελλάδας – 161.953 της Μεσσηνίας – Αναλυτικοί πίνακες ανά δήμο

ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Πρωτοχρονιάτικο μήνυμα Χρυσομάλλη: Το 2023 θα είναι το επιστέγασμα μιας τετραετίας σημαντικών αλλαγών και το έτος που θα αποφασίσουμε εάν θέλουμε αξιόπιστη διακυβέρνηση

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΆΛΛΑ

Βορίδης: Oι εκλογές θα γίνουν με τους νέους εκλογικούς καταλόγους – «Αγωνία» στη Μεσσηνία για το ενδεχόμενο μείωσης των βουλευτικών εδρών – Τι λένε οι πληροφορίες

Απολύτως ξεκάθαρος, σχετικά με τα πληθυσμιακά δεδομένα που θα αποτελέσουν τη βάση για τις ερχόμενες βουλευτικές