Ισοπέδωσαν τον Πάμισο: Απίστευτες εικόνες από την παρέμβαση της περιφέρειας Πελοποννήσου στο μεγαλύτερο ποτάμι της Μεσσηνίας

/

Εντύπωση προκαλούν οι εικόνες από τον ποταμό Πάμισο, μετά την ολοκλήρωση έργου της περιφέρειας Πελοποννήσου, καθώς οι παρεμβάσεις που πραγματοποιήθηκαν ήταν εκτεταμένες και αλλοίωσαν εντελώς το φυσικό περιβάλλον σε μεγάλα τμήματα του ποταμιού.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της Περιφέρειας Πελοποννήσου, στον Πάμισο πραγματοποιήθηκαν εργασίες που αφορούσαν τον καθαρισμό, τη διαμόρφωση πρανών, την εκβάθυνση, την εκρίζωση δέντρων από κοίτη και πρανή. Επίσης, στο τμήμα του ποταμού μπροστά από την βόρεια πύλη του αεροδρομίου έγινε διάνοιξη της κοίτης και διαμόρφωση πρανών.

Ωστόσο, το πέρασμα των μηχανημάτων από το μεγαλύτερο ποτάμι της Μεσσηνίας άφησε πίσω του έντονα αποτυπώματα, καθώς ο Πάμισος, πλέον, σε πολλά σημεία του είναι αγνώριστος.

Σημειώνεται ότι τέτοιου εύρους παρέμβαση στον Πάμισο, όπως σημειώνεται και στην ανακοίνωση της Περιφέρειας, δεν είχε γίνει ποτέ τα τελευταία τουλάχιστον 30 χρόνια.

Φωτογραφίες από τον Πάμισο μετά το έργο της Περιφέρειας Πελοποννήσου:

Πάντως, το εύρος της παρέμβασης και η αλλοίωση του ποταμού δεν φαίνεται να αποτελεί σημαντικό ζήτημα για την περιφέρεια Πελοποννήσου. Αντιθέτως, η ίδια διαφημίζει το συγκεκριμένο έργο, καθώς οι πιο πάνω φωτογραφίες εμπεριέχονται σε δική της ανακοίνωση.

Μάλιστα, στην ίδια ανακοίνωση ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Παναγιώτης Νίκας, εκφράζει την ικανοποίησή του:

«Με το έργο που έχει γίνει από την Περιφέρεια επιτυγχάνεται σε σημαντικό βαθμό η προστασία των υποδομών και των εγκαταστάσεων του αεροδρομίου, ενώ ανάλογες εργασίες εκτελούνται αυτόν τον καιρό και στον Αρι, αλλά και σε ρέματα».

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι η περιφέρεια Πελοποννήσου, προκειμένου να διαφημίσει ακόμα περισσότερο την ισοπέδωση του ποταμού δημιούργησε και σχετικό video, με ακόμα πιο αποκαλυπτικά πλάνα:

ΠΡΟΗΓ. ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Ο απίθανος όρος επιστροφής στο CL στο συμβόλαιο του Ρονάλντο

ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Πράσινο «ξέσπασμα» στην Πάτρα

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ