Την έκτακτη σύγκληση του Δημοτικού Συμβουλίου του δήμου Πύλου – Νέστορος, για το ζήτημα των νέων αντικειμενικών αξιών, ζητά ο πρώην δήμαρχος και επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας, Δημήτρης Καφαντάρης.
Συγκεκριμένα, ο κ. Καφαντάρης σε σχετικό του αίτημα, το οποίο κατατέθηκε στον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου, σημειώνει:
Όπως είναι γνωστό από τον 6ο του 2021 έχουν προσδιοριστεί νέες τιμές στις αντικειμενικές αξίες των ακινήτων σε όλη την Χώρα.
Στο Δήμο μας υπάρχουν περιοχές οι οποίες είναι ενταγμένες στις ακριβότερες ζώνες της Μεσσηνίας,σύμφωνα με την απόφαση ορισμού των νέων τιμών που έγινε το 2021.
Σύμφωνα με την απόφαση, οι ακριβότερες ζώνες στο Δήμο μας ορίζονται, στη Φοινικούντα (μέχρι 1.300 ευρώ/τ.μ.), στη Μεθώνη (μέχρι 1.200 ευρώ/τ.μ.), στην Κορώνη (μέχρι 1.150 ευρώ/τ.μ.), , σε Γιάλοβα, Λειβαδάκια, Βουνάρια (μέχρι 1.050 ευρώ/τ.μ.) και σε Βασιλίτσι, (μέχρι 1.000 ευρώ/τ.μ.) και φυσικά ακολουθούν και άλλες .
Είναι αδιανόητο σε μια εποχή που η κοινωνία έχει ήδη ταλαιπωρηθεί από την δεκαετή οικονομική κρίση, από την πανδημία και τώρα από την ενεργειακή κρίση να προσδιορίζονται νέες αυξημένες τιμές στις αντικειμενικές αξίες των ακινήτων.
Το Δημοτικό μας Συμβούλιο στις 16/6/2021, μετά από σχετική εισήγηση ως κατεπείγον θέμα, αποφάσισε ομόφωνα να καταθέσει στο Υπουργείο Οικονομικών ψήφισμα διαμαρτυρίας για τις υπέρογκες αυξήσεις.
Μετά όμως από διαμαρτυρίες συμπολιτών μας, των περιοχών του Δήμου μας, που έχουν τις μεγαλύτερες αυξήσεις στις αντικινενικες αξίες και αφού έκανα, έχοντας την αρμοδιότητα ως μελος του Δημοτικού Συμβουλίου και επικεφαλής Δημοτικής Παράταξης, σχετική έρευνα για να ενημερωθώ για το αποτέλεσμα του σχετικού ψηφίσματος που πήραμε, διαπίστωσα από το αρμόδιο Υπουργείο ότι ΟΥΔΕΠΟΤΕ στάλθηκε, με τεράστια ευθύνη της Διοίκησης του Δήμου και προσωπικά του ίδιου του Δημάρχου.
Τέτοια σοβαρά θέματα που αφορούν τους συμπολίτες μας δεν τα αντιμετωπίζουμε με προχειρότητα αλλά με την δέουσα σοβαρότητα που επιτάσσει η θέση μας.
Επανερχόμενοι στο συγκεκριμένο θέμα, μετά από την τραγική διαπίστωση ότι ο Δήμος μας δεν έχει προβεί σε καμία ουσιαστική ενέργεια, ΖΗΤΑΜΕ άμεση σύγκλιση δια ζώσης του Δημοτικού Συμβουλίου, ώστε να παρθούν σχετικές αποφάσεις, μιας και το υπουργείο Οικονομικών δίνει την ευκαιρία στους Δήμους που θεωρούν ότι αδικήθηκαν με υπέρογκες αυξήσεις στις αντικειμενικές αξίες της περιοχής τους να ζητήσουν επανάληψη της διαδικασίας προσδιορισμού των τιμών εκκίνησης, καταθέτοντας αιτιολογημένη γνώμη και αποδεικτικά στοιχεία έως τις 20 Ιανουαρίου 2023, μιας και το άρθρο 51 του φορολογικού νομοσχεδίου ανοίγει το παράθυρο για διορθώσεις στις αντικειμενικές αξίες και παράλληλα να μας προσκομίσετε το σχετικό ψήφισμα αλλά και την σχετική αλληλογραφία για το συγκεκριμένο θέμα.
Παρακαλώ πολύ για τις άμεσες δικές σας ενέργειες.


