Πρωταθλήτρια στην αύξηση ενοικίων η Μεσσηνία: 20% πάνω μέσα σε ένα χρόνο – Στο 5,9% η άνοδος της τιμής πώλησης κατοικιών [αναλυτικά στοιχεία]

/

Σε μείζον ζήτημα για τη Μεσσηνία, ιδιαίτερα για την Καλαμάτα, τείνει να εξελιχθεί το ζήτημα της στέγασης, δεδομένου ότι οι τιμές των ενοικίων σημειώνουν τεράστια άνοδο, κάνοντας την εύρεση στέγης στη Μεσσηνιακή πρωτεύουσα εξαιρετικά ακριβή υπόθεση.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα στοιχεία του spitogatos.gr το Δ’ τρίμηνο του 2022 η τιμή ενοικίασης κατοικίας στη Μεσσηνία διαμορφώθηκε στα 7,05 ευρώ ανά τετραγωνικό μέτρο. Η συγκεκριμένη τιμή είναι αυξημένη κατά 20,9% σε σχέση με το αντίστοιχο χρονικό διάστημα του 2021, όπου έφτανε τα 5,83 ευρώ ανά τετραγωνικό.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η περιοχή της χώρας με τη μεγαλύτερη αύξηση ενοικίων είναι η Αρκαδία (27,6% – 5,3 ευρώ/τμ), έπεται το Κιλκίς (22,9% – 3,54 ευρώ/τμ) και ακολουθεί η Μεσσηνία στην τρίτη θέση.

Αντίστοιχα αυξητικές τάσεις καταγράφονται και στις τιμές πώλησης κατοικιών στον Νομό. Το Δ’ τρίμηνο του 2022 η μέση τιμή διαμορφώθηκε στα 1.389 ευρώ ανά τετραγωνικό μέτρο, αυξημένη κατά 5,9% σε σχέση με το ίδιο χρονικό διάστημα του 2021 (1.311 ευρώ/τμ).

ΠΡΟΗΓ. ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

ΣΥΡΙΖΑ: Αν ο κ. Μητσοτάκης δεν διαγράψει τον κ. Χειμάρα, καλύπτει και επισήμως το πλιάτσικο στο δημόσιο χρήμα

ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Εύκολο βράδυ στη Νίκαια ο Ολυμπιακός

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΆΛΛΑ