Μενέλαος Γερονικολός: Το Μιναγίωτικο φράγμα δεν μπορεί και δεν θα μετατραπεί σε μια ακόμα χαμένη ευκαιρία για τους κατοίκους και τους αγρότες της Πυλίας

/

Δήλωση για το κρίσιμο ζήτημα της κατασκευής του Μιναγιώτικου φράγματος, το οποίο η κυβέρνηση προωθεί μέσω Σύμπραξης Ιδιωτικού και Δημόσιο Τομέα (ΣΔΙΤ), έκανε ο υποψήφιος βουλευτής Μεσσηνίας του ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής Μενέλαος Γερονικολός.

Ο κ. Γερονικολός στη δήλωσή του σημειώνει:

«Το Μιναγιώτικο φράγμα και το δίκτυο άρδευσης που το συνοδεύουν, αποτελεί ένα πάγιο αίτημα της περιοχή της Πυλίας, καθώς με την υλοποίησή του αναμένεται να επιλυθούν σημαντικά ζητήματα, που αντιμετωπίζουν κυρίως οι αγρότες.

Το επόμενο χρονικό διάστημα αναμένεται το έργο να εισέλθει στη δεύτερη φάση, που θα οδηγήσει στην υποβολή δεσμευτικών προσφορών και στην οριστικοποίηση του αναδόχου.

Είναι αυτονόητο ότι η μελέτη του έργου, κυρίως το κομμάτι που αφορά τα αρδευτικά δίκτυα, θα πρέπει να αποτελέσει πεδίο διαβούλευσης με τη συμμετοχή των άμεσα εμπλεκόμενων, των κατοίκων και των παραγωγών της περιοχής.

Προειδοποιούμε την κυβέρνηση και το αρμόδιο Υπουργείο ότι δεν θα γίνουν αποδεκτά τετελεσμένα, ούτε αποφάσεις που λαμβάνονται στα μελετητικά γραφεία, ερήμην των πραγματικών αναγκών.

Προειδοποιούμε εγκαίρως ότι σχεδιασμοί, που δεν έχουν στόχο την επίλυση των προβλημάτων και δεν συμβάλλουν στην οικονομική ανάπτυξη ολόκληρης της περιοχής δεν μπορούν και δεν θα υλοποιηθούν. 

Υπενθυμίζουμε προς κάθε κατεύθυνση ότι η περιοχή της Πυλίας παραμένει ένας τόπος με τεράστιες ελλείψεις στις υποδομές και ως εκ τούτου το Μιναγίωτικο φράγμα δεν μπορεί και δεν θα μετατραπεί σε μια ακόμα χαμένη ευκαιρία για τους αγρότες της περιοχής».

ΠΡΟΗΓ. ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Αίθριος ο καιρός στην Καλαμάτα και την Πέμπτη – Έως τους 17 βαθμούς Κελσίου η θερμοκρασία [αναλυτικά η πρόγνωση]

ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Bόλεϊ: Ο Παναθηναϊκός κατέκτησε το Σούπερ Καπ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΠΑΣΟΚ

Συναντήσεις Γερονικολού για τα αγροτικά ζητήματα της Τριφυλίας: «Οι καταστροφικές πολιτικές της ΝΔ οδήγησαν σε στασιμότητα και αδιέξοδα», δηλώνει ο υποψήφιος βουλευτής του ΠΑΣΟΚ

Με αγρότες της Τριφυλίας, αλλά και τον Διευθυντή της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας (ΔΑΟΚ), Αντώνη Παρασκευόπουλο, συναντήθηκε