Παναθηναϊκός: Η τελική πρόταση προς την Κρούζ Αζούλ με 1+4 εκατ. ευρώ για τον Αντούνα

4 Ιανουαρίου 2023

Η υπόθεση της μεταγραφής του Ούριελ Αντούνα από την Κρουζ Αζούλ στον Παναθηναϊκό έχει μπει πλέον στην πιο κρίσιμη φάση της, με τον Παναθηναϊκό να «φρενάρει» τα αλλεπάλληλα… ήξεις-αφίξεις και τις διαρκείς αλλαγές στάσης της μεξικανικής ομάδας ως προς τις αξιώσεις της, καταθέτοντας την τρίτη (και τελική) προσφορά του και δίνοντας διορία 48 ωρών προς το κλαμπ της Κεντρικής Αμερικής για να απαντήσει επί της «πράσινης» πρότασης.

Το ποσό των 9,5 εκατ. ευρώ που γράφτηκε την Τετάρτη (4/1) σε μερίδα του μεξικανικού Τύπου ως νεότερη αξίωση της Κρουζ Αζούλ, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων δεν ισχύει. 

Το μεξικανικό κλαμπ ζητάει περισσότερα χρήματα από τον Παναθηναϊκό, όχι όμως πάνω στο ποσό που ήθελε αρχικά. Συγκεκριμένα, στην προ διημέρου πρόταση του «τριφυλλιού» για 4,8 εκατ. ευρώ -600.000 ευρώ άμεσα ως «ενοίκιο» κι άλλα 4,2 εκατ. ευρώ το καλοκαίρι σε υποχρεωτική οψιόν αγοράς για το 80% του παίκτη- η Κρουζ Αζούλ απάντησε πως θέλει να πουληθεί το 100% των δικαιωμάτων του Αντούνα για 6,6 εκατ. ευρώ (7 εκατ. δολάρια).

Η τελική πρόταση του Παναθηναϊκού, που επιβεβαιώνεται κι απ’ το δημοσίευμα του Μεξικανού δημοσιογράφου Κέρι Ρουίθ, ο οποίος είχε όλες αυτές τις ημέρες πρωτογενή πληροφόρηση απ’ την ομάδα και την πλευρά του ποδοσφαιριστή, αφορά άμεση πληρωμή 1 εκατ. ευρώ για το «ενοίκιο» του Αντούνα και καταβολή άλλων 4 εκατ. ευρώ το καλοκαίρι με υποχρεωτική οψιόν αγοράς.

Ένα ποσό που θα πρέπει να μοιραστεί ισόποσα ανάμεσα στη νυν ομάδα του Αντούνα και την Τσίβας η οποία κατέχει το υπόλοιπο 50% των δικαιωμάτων του. Από εκεί και πέρα, ο Παναθηναϊκός έχει διατηρήσει στο τραπέζι την πρόταση για ποσοστό μεταπώλησης 20% ή 25% (ως «ταβάνι») και μία διαπραγματεύσιμη οψιόν επαναγοράς από την μεξικανική ομάδα για ένα ποσό από 4 έως 6 εκατ. ευρώ.

Από την πλευρά του ο Αντούνα πιέζει με όλες τις δυνάμεις του για να γίνει η μεταγραφή. Δεν θέλει να παίξει άλλο στο Μεξικό και το έχει ξεκαθαρίσει προς τη διοίκηση της Κρουζ Αζούλ. Για να στείλει μάλιστα ακόμη πιο… καθαρά το «μήνυμά» του αναφορικά με το γεγονός ότι δεν υπάρχει ακόμα «deal» (αν και υπήρχε προφορική δέσμευση τον Ιανουάριο του 2022, πως θα του επιτρεπόταν να φύγει στο εξωτερικό), από την Τετάρτη (4/1) ξεκίνησε αποχή από τις προπονήσεις του μεξικανικού συλλόγου. Επίσης, έκανε και… like στο σχετικό δημοσίευμα του δημοσιογράφου Κέρι Ρουίθ που έγραψε για την απουσία του από τις προπονήσεις της Κρουζ Αζούλ.

Η ουσία είναι πως ο Παναθηναϊκός έχει δώσει πέον διορία 48 ωρών στην Κρουζ Αζούλ για να απαντήσει στην τελική πρότασή του. Κι από εκεί και πέρα, αν δεν λάβει θετική απάντηση θα αποσυρθεί και θα στραφεί οριστικά σε άλλον εξτρέμ «πρώτης γραμμής» που έχει ξεχωρίσει, έχοντας ξεκινήσει επαφές με τον ατζέντη του. 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Navarino Agora
Δωρεάν Ψηφιακή Μαστρογραφία
Δουλειά για Σένα - dypa.gov.gr
City Hospital - Ιδιωτική κλινική Καλαμάτα
myΔΕΗ

ΕΛΛΑΔΑ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

ΔΙΕΘΝΗ

ΠΡΟΗΓ. ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Πηγές της Χ. Τρικούπη: Το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής θα ανακοινώσει έγκαιρα και κυρίως ακηδεμόνευτα τους υποψήφιους βουλευτές του

ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

«Ασπρόμαυρο» το ντέρμπι της Θεσσαλονίκης

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Δείτε επίσης