Νέα Δημοκρατία: Εκνευρισμό προκαλεί η αντικυβερνητική ατζέντα του Περικλή Μαντά στη Μεσσηνία

/

Σοβαρές αντιδράσεις στο εσωτερικό της Νέας Δημοκρατίας προκαλεί η αντικυβερνητική ρητορική που έχει υιοθετήσει ο βουλευτής Μεσσηνίας, Περικλής Μαντάς. Μάλιστα, τον τελευταίο καιρό o εκνευρισμός στο «γαλάζιο» στρατόπεδο έχει ενταθεί, δεδομένου ότι ο Βουλευτής έχει κορυφώσει την στρατηγική του.

Τα ζητήματα που αφορούν το Κέντρο Υγείας των Φιλιατρών αποτελούν την αφορμή της τελευταίας δημόσιας παρέμβασης (3/1) του βουλευτή Μεσσηνίας της Νέας Δημοκρατίας, Περικλή Μαντά. Πρόκειται για μια ανακοίνωση (ολόκληρη στο τέλος του κειμένου), με την οποία ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας ασκεί σκληρή κριτική στην κυβέρνηση, σε σημείο που κανείς νομίζει ότι πρόκειται για ανακοίνωση βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ.

Η συγκεκριμένη ανακοίνωση έρχεται σε συνέχεια άλλων δημόσιων παρεμβάσεων του κ. Μαντά, ορισμένες μάλιστα και από το βήμα της Βουλής, κατά τις οποίες ο βουλευτής Μεσσηνίας έχει φτάσει στο σημείο να κατηγορεί στελέχη της κυβέρνησης και να επιχειρεί να καθορίσει εκείνος, ακόμα και το περιεχόμενο και το πρόγραμμα των επισκέψεών τους στον Νομό!

Την ίδια στιγμή, αρνητική εντύπωση στο εσωτερικό της Νέας Δημοκρατίας προκάλεσε η δράση του κ. Μαντά, καθώς λίγες μέρες πριν την αλλαγή του έτους, ήρθε ανοιχτά σε σύγκρουση με τον υπουργό Ενέργειας, Κώστα Σκρέκα, με αφορμή τη συζήτηση στη Βουλή της διάταξης που αφορά την κατά παρέκκλιση δόμηση στις εκτός σχεδίου περιοχές.

Ο κ. Μαντάς, παρότι έχει ψηφίσει τον σχετικό νομοθετικό πλαίσιο από το 2020 και παρότι το συγκεκριμένο ζήτημα είχε αποσαφηνιστεί από τον ίδιο τον Πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, στη σύσκεψη που είχε με τους βουλευτές της ΝΔ στην περιφέρεια Πελοποννήσου, κατά τη διάρκεια της πρόσφατης επίσκεψής του στην Τρίπολη, ήταν από τους πρωταγωνιστές επεισοδίου εναντίον του αρμόδιου Υπουργού. Αξίζει να σημειωθεί ότι το συγκεκριμένο επεισόδιο οδήγησε τον ΣΥΡΙΖΑ να ζητήσει ονομαστική ψηφοφορία, κατά την οποία ο κ. Μαντάς, παρότι είχε εμφανιστεί σφόδρα αντίθετος, υπερψήφισε το σχετικό άρθρο!

Ο προβληματισμός στη ΝΔ

Οι παρεμβάσεις, η αρνητική ατζέντα που επιλέγει να αναδείξει ο Περικλής Μαντάς, αλλά κυρίως η αντικυβερνητική ρητορική του, η οποία πολλές φορές ταυτίζεται με τον ΣΥΡΙΖΑ, έχει προκαλέσει εύλογα εκνευρισμό στο εσωτερικό της Νέας Δημοκρατίας.

Μάλιστα, ο εκνευρισμός είναι ιδιαίτερος ανάμεσα στα στελέχη των «προεδρικών» της ΝΔ, δεδομένου ότι ο κ. Μαντάς ήταν ένας από τους βουλευτές που το προηγούμενο διάστημα είχε βρεθεί κοντά με το συγκεκριμένο περιβάλλον.

Πλέον, εκείνο που μένει να απαντηθεί είναι αν η Νέα Δημοκρατία λάβει μέτρα σε σχέση με τους βουλευτές, οι οποίοι φαίνεται ότι ακολουθούν δική τους «γραμμή» ενόψει εκλογών. Υπενθυμίζεται ότι σε πρόσφατη σύσκεψη στο Μαξίμου, υπό τον Πρωθυπουργό, ένα από τα ζητήματα που τέθηκαν πρώτα στην ατζέντα ήταν η προβολή του κυβερνητικού έργου στην κοινωνία.

Η ανακοίνωση του Π. Μαντά για το Κέντρο Υγείας των Φιλιατρών:

Επίσκεψη στο Κέντρο Υγείας Φιλιατρών πραγματοποίησε ο βουλευτής Μεσσηνίας Περικλής Μαντάς, όπου είχε τη δυνατότητα να συζητήσει με τα στελέχη του για τις σημαντικές ελλείψεις σε ιατρικό προσωπικό που εντοπίζονται. Η επίσκεψη του κ. Μαντά ήρθε σε συνέχεια των πρόσφατων αναφορών του από το βήμα της Βουλής για αποτελεσματική αντιμετώπιση των προβλημάτων στελέχωσης του Κέντρου Υγείας, καθώς και των τελευταίων ανακοινώσεων περί μετακίνησης ιατρικού προσωπικού από το Κέντρο Υγείας Γαργαλιάνων και το νοσοκομείο Κυπαρισσίας.

Όπως διαπίστωσε ο βουλευτής, το ΚΥ Φιλιατρών λειτουργεί εδώ και μήνες υποστελεχωμένο από γενικούς ιατρούς, γεγονός που επηρεάζει σε μεγάλο βαθμό τις παρεχόμενες υπηρεσίες πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας και διαταράσσει την εύρυθμη λειτουργία της μονάδας. Παράλληλα, παρά τις διαρκείς παρεμβάσεις προς την 6η ΥΠΕ και παρά τις πρόσφατες ανακοινώσεις για βραχυπρόθεσμες μετακινήσεις ιατρών, μέχρι και σήμερα δεν έχει βρεθεί η κατάλληλη και αξιόπιστη λύση που θα διασφαλίσει την απρόσκοπτη λειτουργία του Κέντρου σε βάθος χρόνου.

Σε δηλώσεις του μετά το πέρας της επίσκεψης, ο κ. Μαντάς αναφέρθηκε στην απόφαση της 6ης ΥΠΕ που δημοσιοποιήθηκε πριν δυο εβδομάδες για τη μετακίνηση ιατρών από το ΚΥ Γαργαλιάνων και το νοσοκομείο Κυπαρισσίας, σημειώνοντας ότι «δυστυχώς δεν μπορεί να αποτελέσει βιώσιμη λύση για τη λειτουργία του ΚΥ Φιλιατρών. Ενδεικτικό είναι άλλωστε το γεγονός ότι αφενός μέχρι σήμερα δεν έχει μετακινηθεί κανένας ιατρός, αφετέρου και οι δύο δομές στερούνται πλεονάζοντος προσωπικού για να διαθέσουν».

Κατά τον κ. Μαντά η λύση στο πρόβλημα δεν μπορεί να είναι πρόσκαιρη, επιδερμική και με επικοινωνιακά χαρακτηριστικά, δεδομένου ότι έχει αποδειχθεί ότι τα ζητήματα στελέχωσης ιατρικών μονάδων της επαρχίας με ιατρικό προσωπικό σε πολλές περιπτώσεις είναι αρκετά σύνθετα, κυρίως λόγω του χαμηλού ενδιαφέροντος για τις προσφερόμενες θέσεις από την πλευρά των ιατρών. Όπως χαρακτηριστικά δήλωσε ο βουλευτής, «στις 21/12 ζήτησα από το βήμα της Βουλής των Ελλήνων ο υπουργός Υγείας να αναλάβει πρωτοβουλία και με ορθολογικό τρόπο να κατανείμει το ιατρικό προσωπικό των ΚΥ του νομού μας. Τα περιθώρια είναι ήδη ιδιαίτερα στενά και οι πολίτες με δυσκολία καλύπτονται από τη λειτουργία των υφιστάμενων δομών, με αποτέλεσμα να απαιτούνται ολοκληρωμένες και αποτελεσματικές λύσεις σε κεντρικό επίπεδο».

ΠΡΟΗΓ. ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Θρήνος στην κηδεία του 16χρονου πρωταθλητή Ευρώπης πυγμαχίας Βασίλη Τόπαλου

ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Ερντογάν προς Πούτιν: Χρειάζεται κατάπαυση του πυρός για να υποστηριχθούν οι ειρηνευτικές προσπάθειες

ΠΡΟΣΦΑΤΑ Ν.Δ.