«Φάντασμα» και στο Μόναχο o Παναθηναϊκός

5 Ιανουαρίου 2023

Με την άμυνα και την επίθεση του… υπό κατάρρευση, ο Παναθηναϊκός δεν εμφανίστηκε ποτέ στο παρκέ του «Audi Dome», όπου «έπεσε» με συνοπτικές διαδικασίες απέναντι στην Μπάγερν Μονάχου. 

Οι «πράσινοι» ηττήθηκαν 84-68 από τη γερμανική ομάδα, για την 17η αγωνιστική της Euroleague, και με την πέμπτη διαδοχική ευρωπαϊκή αποτυχία είδαν το ρεκόρ τους να υποχωρεί στο 6-11 και το όνειρο της οκτάδας να παραμένει… απατηλό. Στον αντίποδα, η ομάδα του Αντρέα Τρινκιέρι επέστρεψε στα θετικά αποτελέσματα «πιάνοντας» στην κατάταξη το «τριφύλλι» (ρεκόρ 6-11). 

Αστοχία (24/63 σουτ εντός πεδιάς, 11/20 βολές), με χαμένη τη μάχη των ριμπάουντ (31 έναντι 40) και δίχως δημιουργία (μόλις 7 ασίστ), ο Παναθηναϊκός δεν είχε καμία τύχη απόψε απέναντι στην Μπάγερν, με το «φάντασμα» του να χάνει από την πρώτη περίοδο την επαφή με την γερμανική ομάδα και να συμβιβάζεται από νωρίς με την αποτυχία, παρά το -δίχως νόημα- ξέσπασμα του Ντουέιν Μπέικον στον επίλογο του αγώνα, όταν σημείωσε σε αυτό το διάστημα τους 16 από τους 18 συνολικά πόντους του. 

Πρώτος σκόρερ των νικητών ο Όγκουστιν Ρούμπιτ με 23 πόντους, ενώ σπουδαία ήταν η προσφορά του Φρέντι Γκιλέσπι με 10 πόντους και 10 ριμπάουντ. Από τον Παναθηναϊκό προσπάθησαν οι Ντουέιν Μπέικον (18π.) και Ντέρικ Γουίλιαμς (14π.), αλλά όταν «ξύπνησαν» ήταν πολύ αργά…


Τα δεκάλεπτα: 21-11, 43-28, 61-44, 84-68

Μετά το υπέρ του 5-6 στο 4΄, ο Παναθηναϊκός κατέρρευσε, χάνοντας τη μάχη των ριμπάουντ και βλέποντας τους Γερμανούς να κάνουν ό,τι θέλουν στη ρακέτα του, τη στιγμή που είχαν… απενεργοποιήσει με την άμυνα τους τον Γουίλιαμς. Οι γηπεδούχοι μάλιστα απάντησαν με επιμέρους σκορ 16-5, για να κλείσουν στο +10 το δεκάλεπτο (21-11). Με την αστοχία να έχει… εγκατασταθεί για τα καλά στο «πράσινο στρατόπεδο», η Μπάγερν «πάτησε» στη διάρκεια της σε άμυνα και επίθεση και στο 20΄ εκτόξευσε τη διαφορά στο +15 (43-28), μετά από τρίποντο του Οθέλο Χάντερ. 

Με τον Ρούμπιτ μάλιστα να εκθέτει τη φροντ λάιν του Παναθηναϊκού, οι «πράσινοι» όχι μόνο δεν αντέδρασαν στην τρίτη περίοδο, αλλά μπήκαν στο τελευταίο δεκάλεπτο στο -17 (61-44), δείχνοντας ανήμποροι για την υπέρβαση. Στον επίλογο του αγώνα ο Μπέικον βρήκε επιτέλους ρυθμό, έτρεξε ένα προσωπικό σερί 14-0, αλλά μέχρι εκεί, καθώς η άμυνα δεν λειτούργησε ποτέ και οι γηπεδούχοι δίχως να πατήσουν γκάζι διατήρησαν την απόσταση ασφαλείας μέχρι το τελικό 84-68. 

ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Πουκλ, Γιόβτσιτς, Τραβίτσκι
Οι συνθέσεις:
ΜΠΑΓΕΡΝ ΜΟΝΑΧΟΥ (Αντρέα Τρινκιέρι): 
Βάιλερ – Μπαμπ 8 (2), Γουόλντεν 2, Γουίνστον 4, Γκιφάι 4, Χάντερ 10 (2), Μπόνγκα 11 (1), Γιάραμαζ 4, Χάρις 8, Ρούμπιτ 23, Γκιλέσπι 10.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Ντέγιαν Ράντονιτς): Γουόλτερς 10 (1), Λι 5 (1), Παπαγιάννης 6, Γουίλιαμς 14 (3), Καλαϊτζάκης Γ., Μπέικον 18 (3), Πονίτκα 4, Γκριγκόνις 3 (1), Μαντζούκας, Γκουντάιτις 8 .

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Navarino Agora
Δωρεάν Ψηφιακή Μαστρογραφία
Δουλειά για Σένα - dypa.gov.gr
City Hospital - Ιδιωτική κλινική Καλαμάτα
myΔΕΗ

ΕΛΛΑΔΑ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

ΔΙΕΘΝΗ

ΠΡΟΗΓ. ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Θεοφάνεια με αίθριο καιρό και θερμοκρασία μέχρι τους 19 βαθμούς Κελσίου στην Καλαμάτα [αναλυτικά η πρόγνωση]

ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

ΗΠΑ: Η Βουλή των Αντιπροσώπων παραμένει χωρίς πρόεδρο, βυθισμένη στο χάος

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Δείτε επίσης