Ανάμεσα στους 20 προορισμούς στην Ελλάδα που «βούλιαξαν» από κόσμο στις γιορτές η Καλαμάτα

/

«Ο κόσμος είχε πολύ μεγάλο ενδιαφέρον για να ταξιδέψει, ειδικά μετά από τα προηγούμενα δύο χρόνια. Τα Χριστούγεννα σε αντίθεση με το Πάσχα, κυριαρχούν οι πόλεις ως προορισμοί, γιατί ο κόσμος θέλει να διασκεδάσει, να βγει, να ψωνίσει κτλ για αυτό είδαμε αρκετή τουριστική κίνηση σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη αλλά και την Κρήτη» σημείωσε ο πρόεδρος του HATTA Λύσανδρος Τσιλίδης, προσθέτοντας ότι τα θεματικά πάρκα έδωσαν ένα επιπλέον asset στους προορισμούς.

Σε ό,τι αφορά την Ελλάδα, σημειώνεται σε σχετικό ρεπορτάζ του ΑΠΕ-ΜΠΕ, οι προορισμοί που προτίμησαν και προτιμούν οι επισκέπτες και οι οποίοι πήγαν πάρα πολύ καλά, είναι τα Ιωάννινα, τα Ζαγοροχώρια, τα Τζουμέρκα, το Νυμφαίο, το Πήλιο, το Περτούλι, η Ελάτη, η λίμνη Πλαστήρα, τα Τρίκαλα, η Καρδίτσα, το Καρπενήσσι, ο Παρνασσός, η Αράχωβα, το Γαλαξίδι, η Πελοπόννησος και ιδιαίτερα τα Καλάβρυτα, το Ναύπλιο και η Καλαμάτα.

Ιδιαίτερη προτίμηση είχε και η Κρήτη και κυρίως τα αστικά κέντρα.

«Στη Θεσσαλονίκη οι ξένοι επισκέπτες ήταν κυρίως από τα Βαλκάνια ενώ στην Αθήνα από Αμερική, Ευρώπη αλλά και Ισραήλ», πρόσθεσε ο κ.Τσιλίδης.

Σε ό,τι αφορά τα ταξίδια των Ελλήνων στο εξωτερικό, πολλοί ήταν εκείνοι που επέλεξαν το χωριό του Άη Βασίλη στο Ροβανιέμι, το Λονδίνο, το Παρίσι, τη Βουδαπέστη και διάφορες πόλεις της Γερμανίας, της Ιταλίας και της Ισπανίας. Γενικότερα η Ευρώπη ήταν ψηλά στις προτιμήσεις ενώ δεν έλειψαν και τα ταξίδια σε Τουρκία, Ιεροσόλυμα, Αίγυπτο αλλά και τα πιο μακρινά, τα υπερατλαντικά.

Διάβασε και αυτό: «Βούλιαξε» η Καλαμάτα: Χιλιάδες επισκέπτες στη Μεσσηνιακή πρωτεύουσα για τα Χριστούγεννα – «Ανάσα» για την τοπική αγορά – Υψηλές προσδοκίες και για την Πρωτοχρονιά

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΠΡΟΗΓ. ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Πυρά σε αεροπορική βάση στην Αυστρία – Ένας νεκρός

ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Με λαμπρότητα τα Θεοφάνια στον Πειραιά, προεξάρχοντος του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Ιερώνυμου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΆΛΛΑ