Νέο αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας ετοιμάζει ο Νίκας: «Ντέρμπι» μεταξύ Αναστασόπουλου – Τσουκαλά για τη θέση του Β. Καπέλιου – Οι αλλαγές στις υπόλοιπες ενότητες της Πελοποννήσου

Στις 12 Ιανουαρίου του 2023 ολοκληρώνεται η θητεία των 13 χωρικών και θεματικών αντιπεριφερειαρχών της περιφέρειας Πελοποννήσου. Ως εκ τούτου το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα ο κ. Νίκας καλείται να λάβει σημαντικές αποφάσεις, σε σχέση με τα πρόσωπα που θα βρεθούν στις θέσεις των αντιπεριφερειαρχών το τελευταίο έτος της θητείας του.

Ειλημμένη θεωρείται η απόφαση του περιφερειάρχη Πελοποννήσου, Παναγιώτη Νίκα, να αλλάξει χωρικό αντιπεριφερειάρχη στην Περιφερειακή Ενότητα Μεσσηνίας. Μάλιστα, σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου θα ορίσει διάδοχο του Βασίλη Καπέλιου έναν εκ των Ανδρέα Τσουκαλά και Στάθη Αναστασόπουλου.

Η απόφαση του κ. Νίκα θεωρείται ακόμα «ανοικτή», δεδομένου ότι η επιλογή ανάμεσα στα δύο πρόσωπα δεν είναι καθόλου εύκολη. Από τη μια πλευρά ο κ. Νίκας θέλει να είναι αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας ο κ. Τσουκαλάς, καθώς πρόκειται για το «αγαπημένο» του παιδί και έναν από τους πιο πιστούς του συνεργάτες. Ωστόσο, η θέληση του κ. Νίκα δεν αρκεί, δεδομένου ότι τη συγκεκριμένη θέση φέρεται να την διεκδικεί και ο Στάθης Αναστασόπουλος, ο οποίος είναι μακράν το στέλεχος της παράταξης Νίκα με τη μεγαλύτερη πολιτική δύναμη στη Μεσσηνία.

Όσον αφορά στη Μεσσηνία υπάρχει ένα ακόμα ζήτημα, το οποίο σχετίζεται με την αντιπεριφερειάρχη Τουρισμού, Άννα Καλογεροπούλου. Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, η κα Καλογεροπούλου φαίνεται ότι προτιμά τη σιγουριά της έμμισθης θέσης στην Περιφέρεια Πελοποννήσου. Μάλιστα, η κα Καλογεροπούλου εμφανίζεται να έχει αρνηθεί το ενδεχόμενο να είναι υποψήφια βουλευτής Μεσσηνίας με τη ΝΔ, η οποία αναζητά γυναίκες για να κλείσει το ψηφοδέλτιό της.

Σημαντικές αποφάσεις θα κληθεί να λάβει ο κ. Νίκας και στις υπόλοιπες Περιφερειακές Ενότητες.

Στην Αρκαδία φαίνεται ότι ο κ. Σκαντζός θα παραμείνει χωρικός αντιπεριφερειάρχης, ενώ θεματικός αντιπεριφερειάρχης αναμένεται να παραμείνει και ο κ. Λαμπρόπουλος. Αν και εφόσον τεθεί επίσημα ζήτημα από την πλευρά της ΝΔ, σχετικά με ασυμβίβαστο των αντιπεριφερειαρχών, τότε είναι σχεδόν βέβαιο ότι ο κ. Λαμπρόπουλος θα παραιτηθεί, προκειμένου να διεκδικήσει μια θέση στο βουλευτικό ψηφοδέλτιο της ΝΔ.

Στην Αργολίδα οι ισορροπίες ανάμεσα στα στελέχη της παράταξης Νίκα είναι οριακές, με αποτέλεσμα οι αποφάσεις του κ. Περιφερειάρχη να κρύβουν κινδύνους. Ο κ. Σχοινοχωρίτης αναμένεται να παραμείνει χωρικός αντιπεριφερειάρχης, ωστόσο, το ζήτημα που περιπλέκει την κατάσταση είναι αυτό του κ. Μαλτέζου, ο οποίος είναι Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου, αλλά ταυτόχρονα και υποψήφιος δήμαρχος Άργους – Μυκηνών.

Δύσκολα είναι τα πράγματα και στην Κορινθία για τον κ. Νίκα. Αντιπεριφερειάρχης αυτή τη στιγμή είναι η κα Κόρκα, ωστόσο, η θέση της δεν είναι καθόλου σίγουρη. Σύμφωνα με πληροφορίες τόσο ο κ. Βυτινιώτης όσο και ο κ. Γκιολής επιθυμούν να βρεθούν σε αυτή τη θέση, προκαλώντας «πονοκέφαλο» στον Παναγιώτη Νίκα.

Τέλος, στην περιφερειακή Ενότητα της Λακωνίας όλα θα κριθούν από τις αποφάσεις που θα λάβει ο νυν αντιπεριφερειάρχης, κ. Βερούτης, του οποίου το όνομα ακούγεται έντονα για τον δήμο Σπάρτης.

Navarino Agora
Δωρεάν Ψηφιακή Μαστρογραφία
Δουλειά για Σένα - dypa.gov.gr
City Hospital - Ιδιωτική κλινική Καλαμάτα
myΔΕΗ

ΕΛΛΑΔΑ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΔΙΕΘΝΗ

ΠΡΟΗΓ. ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Γουόκαπ, Πίτερς και άμυνα «έπνιξαν» την Αρμάνι

ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Σε ιστορικό χαμηλό ο Γιάννης και ήττα για τους Μπακς

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Δήμος Πύλου – Νέστορος: Ο Ηλίας Κανάκης καταγγέλλει έλλειμμα και ζητά παρέμβαση του Εισαγγελέα – Απόφαση Καρβέλα για «ειδικό έλεγχο των εσόδων του δήμου»

Σοβαρά ερωτήματα εγείρουν όσα έχουν ακολουθήσει την πρόσφατη ανεξαρτητοποίηση του Ηλία Κανάκη από την παράταξη του δημάρχου Πύλου – Νέστορος, Παναγιώτη Καρβέλα.

Κορυφαία ξένα πανεπιστήμια στην Καλαμάτα – Πρόταση της ΤΕΜΕΣ στον Δήμο για ίδρυση Διεθνούς Σχολής Τουρισμού και Γαστρονομίας

Με εξαιρετικό ενδιαφέρον αναμένονται οι λεπτομέρειες επί της προτάσεως της ΤΕΜΕΣ για την ίδρυση Διεθνούς Σχολής Τουρισμού και Γαστρονομίας στην Καλαμάτα. Το

Συνάντηση του Δημάρχου Καλαμάτας με τον πρόεδρο του Πράσινου Ταμείου – Έργα και αξιοποίηση ευρωπαϊκών προγραμμάτων στο επίκεντρο

Η πορεία των έργων που είναι ενταγμένα και συγχρηματοδοτούνται από πόρους του Πράσινου Ταμείου, καθώς και έργα που σχεδιάζονται προς υποβολή από

Δείτε επίσης