Τα θεοφάνια στην Καλαμάτα: Χιλιάδες κόσμου στο λιμάνι για τον Αγιασμό των υδάτων – Περίπου 40 κολυμβητές βούτηξαν για τον Σταυρό [φωτογραφίες & video]

/

Οι καλές καιρικές συνθήκες που επικράτησαν ανήμερα τα Θεοφάνια στην Καλαμάτα έδωσαν την ευκαιρία σε χιλιάδες κατοίκους και επισκέπτες της Πόλης να παρακολουθήσουν τον Αγιασμό των υδάτων, ο οποίος πραγματοποιήθηκε στο λιμάνι.

Μεγάλη συμμετοχή υπήρξε και από πλευράς κολυμβητών, καθώς περίπου 40 βούτηξαν στα νερά του λιμανιού της Καλαμάτας, προκειμένου να πιάσουν τον Σταυρό.

Συγκεκριμένα, νωρίς το πρωί, τελέστηκε ο Όρθρος και στην συνέχεια η πανηγυρική Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Σεβ. Μητροπολίτη Μεσσηνίας κ. Χρυσοστόμου, στον Ιερό Ναό Αναλήψεως του Χριστού παραλίας.

Ακολούθησε η τέλεση του Μεγάλου Αγιασμού και στη συνέχεια έλαβε χώρα η τελετή κατάδυσης του Τιμίου Σταυρού και ο αγιασμός των υδάτων στο λιμάνι της πόλεως.

Πλειάδα κολυμβητών έπεσαν στη θάλασσα για να ανασύρουν τον Τίμιο Σταυρό. Τυχερός στάθηκε ο κολυμβητής Νίκος Πουλέτης, μαθητής του 1ου Λυκείου Καλαμάτας.

Απευθυνόμενος στους πιστούς ο Μητροπολίτης ευχήθηκε το φως της επιφανείας του Χριστού να φωτίζει τη ζωή όλων και να χαρίζει δύναμη, ευτυχία και κάθε καλό. Συνάμα, ευχήθηκε να φωτίζει και όλους εκείνους που προσπαθούν να παραπλανήσουν τον κόσμο και να οδηγήσουν σε αδιέξοδα, σε εθνικό αλλά και παγκόσμιο επίπεδο.

Στον εορτασμό παρέστησαν, οι Βουλευτές του Νομού Ι. Λαμπρόπουλος, Μ. Χρυσομάλλης, Π. Μαντάς και Αλ. Χαρίτσης, ο Αντιπεριφερειάρχης Β. Καπέλιος ως εκπρόσωπος του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου, οι Αντιπεριφερειάρχες Ευστ. Αναστασόπουλος, Α. Τσουκαλάς και Α. Καλογεροπούλου, ο Δήμαρχος Καλαμάτας Αθ. Βασιλόπουλος, Αντιδήμαρχοι, Περιφερειακοί και Δημοτικοί Σύμβουλοι, εκπρόσωποι των Ενόπλων Δυνάμεων, των Σωμάτων Ασφαλείας και άλλων τοπικών Φορέων.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ / κεντρική φωτογραφία, video: Νίκος Τσιακαλάκης

ΠΡΟΗΓ. ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Με λαμπρότητα εορτάστηκαν τα Θεοφάνια σε όλη τη χώρα

ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Mε τη δύο ετών κόρη της συναντήθηκε η ευρωβουλευτής Εύα Καϊλή

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΆΛΛΑ