Στο κόκκινο το Νοσοκομείο της Καλαμάτας: Μειώνουν τις κλίνες στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας εξαιτίας των ελλείψεων σε νοσηλευτικό προσωπικό!

/

Τελειωμό δεν έχουν τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Μεσσηνία στον τομέα της υγείας. Σημαντικό πρόβλημα, πλέον, φαίνεται ότι αντιμετωπίζει το Νοσοκομείο της Καλαμάτας, καθώς λίγο πριν την έλευση του νέου έτους το Διοικητικό Συμβούλιο αποφάσισε τη μείωση των κλινών της ΜΕΘ, λόγω μη επαρκούς νοσηλευτικού προσωπικού.

Συγκεκριμένα, με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Νοσοκομείου της Καλαμάτας, η οποία φέρει την υπογραφή της διοικήτριας του Νοσοκομείου, Ελένης Αλειφέρη, οι κλίνες της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) μειώνονται, καθώς υπάρχει έλλειψη νοσηλευτικού προσωπικού!

Όπως προκύπτει σε σχετικό έγγραφο της διευθύντριας της ΜΕΘ του Νοσοκομείου της Καλαμάτας «για τη λειτουργία των 6 κλινών απαιτούνται συνολικά 24 νοσηλευτές σε κυκλικό ωράριο και σε όλες τις βάρδιες κατ’ ελάχιστο 3 εκπαιδευμένοι νοσηλευτές».

Ωστόσο, όπως σημειώνεται στο ίδιο έγγραφο, «το εναπομένον νοσηλευτικό προσωπικό της ΜΕΘ οριακά καλύπτει τη λειτουργία 4 κλινών».

Το έγγραφο της κ. Γιαμαρέλου Αγγελικής, Διευθύντριας ΜΕΘ της Νοσηλευτικής Μονάδας Καλαμάτας:

Κατόπιν των ανωτέρω, το Διοικητικό Συμβούλιο του Νοσοκομείου της Καλαμάτας αποφάσισε στις 16 Δεκεμβρίου του 2022 την «προσωρινή μείωση των κλινών ΜΕΘ σε πέντε (5) κλίνες, λόγω ελλείψεων σε νοσηλευτικό προσωπικό το οποίο οριακά καλύπτει της λειτουργίας της».

Η απόφαση για μείωση των κλινών ΜΕΘ του Νοσοκομείου της Καλαμάτας:

ΠΡΟΗΓ. ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Τηλεφωνική επικοινωνία Μητσοτάκη – Μακρόν για Ουκρανία και Ανατολική Μεσόγειο

ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Σε ετοιμότητα η Πολιτική Προστασία και η Πυροσβεστική μετά τις σεισμικές δονήσεις στη Λέσβο

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ