«Οργή» Θέμελη για την απαξίωση της Αρχαίας Μεσσήνης – Κάνει λόγο για «ανεπαρκέστατες υποδομές» και «πρωτόγνωρες ανεπάρκειες»

Ο αρχαιολόγος, που έχει συνδέσει το όνομά του με την ανάδειξη της Αρχαίας Μεσσήνης, δεν διστάζει να μιλήσει για το υποτιθέμενο ενδιαφέρον των αρμόδιων και να περιγράψει σημαντικές ελλείψεις στις υποδομές και στη φύλαξη του χώρου.

Συγκεκριμένα, σε ανάρτησή του στα κοινωνικά δίκτυα σημειώνει ο κ. Θέμελης:

ΑΡΧΑΙΑ ΜΕΣΣΗΝΗ. Πανοραμική άποψη (από τον ταλαντούχο Κ. Ξενικάκη) του Ασκληπιείου της αρχαίας Μεσσήνης (σσ κεντρική φωτογραφία), μνημείου εμβληματικού, ενταγμένου αρμονικά στο φυσικό μεσογειακό περιβάλλον της περιοχής, μέσα στο τεράστιο οικολογικό αρχαιολογικό πάρκο της αρχαίας Μεσσηνιακής πρωτεύουσας, αποτέλεσμα σκληρής εργασίας πολλών ετών εκ μέρους της Εν Αθήναις Αρχαιολογικής Εταιρείας και της Εταιρείας Μεσσηνιακών Αρχαιολογικών Σπουδών.

Το συγκρότημα του Ασκληπιείου σε συνδυασμό με το σύνολο των αρχαιολογικών μνημείων του χώρου και σε συνομιλία με την αλώβητη Φύση γύρω του, έλκει επισκέπτες από όλο τον κόσμο οι οποίοι αφήνουν γοητευμένοι τα γραπτά επαινετικά τους σχόλια.

Φαίνεται ωστόσο ότι τα πολλαπλά θετικά στοιχεία αυτού του αρχαιολογικού πάρκου, του οποίου η λειτουργεία έχει παραδοθεί στο κράτος από την Εταιρεία, ήδη από το 2000, δεν είναι αρκετά να προκαλέσουν το ενδιαφέρον των αρμοδίων φορέων ώστε να σκύψουν, τουλάχιστον, πάνω στις επιτακτικές ανάγκες όπως είναι οι ανεπαρκέστατες υποδομές στο οδικό δίκτυο, η απουσία λεωφορειακών συνδέσεων από Καλαμάτα και Μεσσήνη (=Νησί) και η πρωτόγνωρη ανεπάρκεια φυλακτικού προσωπικού για την στοιχειώδη ημερήσια και τη νυκτερινή φύλαξη.

ΠΡΟΗΓ. ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Γ. Οικονόμου: Εκλογές οποιαδήποτε στιγμή από τον Απρίλιο και μετά

ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Έκτακτη ενίσχυση για τους ελαιοπαραγωγούς ζητά ο Περικλής Μαντάς με ερώτηση του προς τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ