Χαρίτσης: Η αναποτελεσματική πολιτική της κυβέρνησης για τους εργάτες γης απειλεί την αγροτική παραγωγή και θέτει σε κίνδυνο την επισιτιστική επάρκεια

/

Κοινοβουλευτική Αναφορά κατέθεσε ο Βουλευτής Μεσσηνίας και Τομεάρχης Ανάπτυξης και Επενδύσεων Αλέξης Χαρίτσης προς τους Υπουργούς Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων και Μετανάστευσης & Ασύλου, με αφορμή την επιστολή του Αγροτικού Συλλόγου Φιλιατρώνπου αφορά στην τεράστια έλλειψη εργατικού δυναμικού στον πρωτογενή τομέα.

Όπως τονίζει στην επιστολή του ο Α.Σ. Φιλιατρών,«…παρ’ ότι οι παραγωγοί ακολουθούν τις νόμιμες ενέργειες καθ’ υπόδειξη των αρμόδιων φορέων για την πρόσκληση εργατών γης δεν υπάρχει καμιά ανταπόκριση και αποτέλεσμα, γεγονός που έχει δημιουργήσει απώλεια εισοδήματος με μείωση της ποσότητας και υποβάθμιση της ποιότητας στις καλλιέργειες…»,επισημαίνοντας ότι« …αν δεν γίνουν συγκεκριμένες ενέργειες από τα συναρμόδια Υπουργεία  για να συναχθεί επιτέλους πρακτικό αποτέλεσμα θα υπάρξει άμεση συνέπεια ως προς την επισιτιστική επάρκεια και τις αυξημένες τιμές στα αγροτικά προϊόντα».

Ο Αλ. Χαρίτσηςμε την Αναφορά του καλεί τους συναρμόδιους Υπουργούς να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να απαντήσουν για τις ενέργειες στις οποίες προτίθενται άμεσα να προβούν, με πρακτικό αποτέλεσμα, ώστε να αντιμετωπιστεί αυτός ο κρίσιμος κρίκος στην αλυσίδα της  κρίσης ακρίβειας και αισχροκέρδειας στο κόστος παραγωγής που απειλεί την βιωσιμότητα του αγροτικού κόσμου.

Η επιστολή του Α.Σ. Φιλιατρών:

Η αναφορά του Αλέξη Χαρίτση:

ΠΡΟΗΓ. ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

ΗΠΑ: Σε νοσοκομείο της Φλόριντα o Μπολσονάρου

ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Ιερατική Σύναξη της Μητρόπολης Μεσσηνίας: Λειτουργικά ζητήματα και θέματα που αφορούν τις ενορίες στο επίκεντρο της ενημέρωσης των κληρικών από τον Χρυσόστομο

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ