Αλγερία: 17 άνθρωποι πέθαναν μετά από δηλητηρίαση από μονοξείδιο του άνθρακα

Δεκαεπτά άνθρωποι πέθαναν από δηλητηρίαση από μονοξείδιο του άνθρακα στην Αλγερία τις τελευταίες 24 ώρες, ανακοίνωσε σήμερα η Πολιτική Προστασία.

Στην Μπουσάντα, περίπου 250 χιλιόμετρα νότια του Αλγερίου, εννέα μέλη της ίδιας οικογένειας βρέθηκαν νεκρά στο σπίτι τους χθες Δευτέρα το βράδυ. Τα θύματα είναι το αντρόγυνο, τα πέντε παιδιά τους και δύο συγγενείς της οικογένειας.

Παρομοίως, στο Αϊν Ουλμάνε στον νομό Σετίφ (βορειοανατολικά), ένα ζευγάρι και τα τέσσερα παιδιά τους εντοπίστηκαν νεκρά κατά τη διάρκεια της χθεσινής νύχτας δηλητηριασμένοι από μονοξείδιο του άνθρακα.

Τα θύματα είχαν εισπνεύσει τοξικές αναθυμιάσεις από τη θερμάστρα τους, ανέφερε η Πολιτική Προστασία.

Άλλοι δύο άνθρωποι πέθαναν από ασφυξία από αναθυμιάσεις αερίου το βράδυ της Δευτέρας στο Μοσταγκανέμ (βορειοδυτικά), σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Η πτώση της θερμοκρασίας που καταγράφηκε τις τελευταίες ημέρες στην Αλγερία ώθησε κατοίκους να καταφύγουν περισσότερο σε συσκευές θέρμανσης που συχνά λειτουργούν με αέριο ή μαζούτ, εκθέτοντας έτσι τον εαυτό τους σε κινδύνους μονοξειδίου του άνθρακα, παρά τις προειδοποιήσεις των πυροσβεστικών αρχών.

Το μονοξείδιο του άνθρακα είναι ένα «επικίνδυνο, αόρατο, άοσμο και μη ερεθιστικό» τοξικό αέριο που αποτελεί αιτία πολλών θανάτων, προειδοποίησε η Πολιτική Προστασία.

Η δηλητηρίαση από μονοξείδιο του άνθρακα προκαλείται συχνά από «λάθη πρόληψης στον τομέα της ασφάλειας, έλλειψη εξαερισμού, κακή συναρμολόγηση, έλλειψη συντήρησης ή χρήση ορισμένων συσκευών που δεν προορίζονται για θέρμανση», συμπλήρωσε η υπηρεσία.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΠΡΟΗΓ. ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Έκτακτη ενίσχυση για τους ελαιοπαραγωγούς ζητά ο Περικλής Μαντάς με ερώτηση του προς τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης

ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Κλήσεις σε απολογία για πέντε ΠΑΕ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΔΙΕΘΝΗ