Challenge Cup: Πρώτο βήμα πρόκρισης από τον Ολυμπιακό

10 Ιανουαρίου 2023

Στόχος του Ολυμπιακού στο σημερινό παιχνίδι του Ρέντη με τη Στεάουα Βουκουρεστίου ήταν η εξασφάλιση της νίκης με ένα σκορ που θα επέτρεπε στους «ερυθρόλευκους» να πάρουν το πάνω χέρι στη διεκδίκηση της πρόκρισης στα ημιτελικά του Challenge Cup. 

Ο στόχος επιτεύχθηκε λοιπόν και με το παραπάνω, καθώς η ομάδα του Αλμπέρτο Τζουλιάνι παρότι έχασε το πρώτο σετ στις λεπτομέρειες (23-25), με τους Ρουμάνους να έχουν 5 άσους σε αυτό το διάστημα (!), μεταξύ των οποίων κι εκείνον του τελευταίου πόντου (στον Ιντάλγκο), αντεπιτέθηκαν με σφοδρότητα κι έφτασαν στη νίκη με 3-1.

Στη συνέχεια όμως η πειραϊκή ομάδα «πλήρωσε» με το ίδιο νόμισμα τους φιλοξενούμενους, διέλυσε την υποδοχή τους με τα ασύλληπτα σερβίς των Στερν, Ιντάλγκο, Παγένκ (από τέσσερις άσους έκαστος), Τράβιτσα και πήρε τα επόμενα τρία σετ δια… περιπάτου, με 25-16, 25-16, 25-19.

Οι «ερυθρόλευκοι» χρειάζονται δυο σετ στον επαναληπτικό που θα διεξαχθεί στη Ρουμανία την Πέμπτη 26 Ιανουαρίου, προκειμένου να σφραγίσουν το εισιτήριο της πρόκρισης στα ημιτελικά, όπου υπάρχει το ενδεχόμενο «εμφυλίου» με τον Παναθηναϊκό, εφόσον οι «πράσινοι» ξεπεράσουν με τη σειρά τους την ολλανδική Οράιον Ντέτινχεμ.

Κορυφαίος σε απόδοση ήταν ο Στερν με 20 πόντους, ενώ τον Σλοβένο διαγώνιο ακολούθησαν οι επίσης «διψήφιοι» Ιντάλγκο με 19 και Παγένκ με 15 πόντους. Καλός στο ντεμπούτο του και ο Βραζιλιάνος κεντρικός μπλοκέρ Γκουσταβάο, που σημείωσε πέντε πόντους δίνοντας τρία «στοπ» σε αντίπαλες επιθέσεις. Το μπλοκ, άλλωστε, ήταν ένας τομέας που διακρίθηκε ο Ολυμπιακός, καθώς μέτρησε 15 επιτυχημένες προσπάθειες.

Οι πόντοι του Ολυμπιακού προήλθαν από 13 άσους, 42 επιθέσεις, 15 μπλοκ και 27 λάθη αντιπάλου ενώ οι πόντοι της Στεάουα από 6 άσους, 38 επιθέσεις, 8 μπλοκ και 23. λάθη αντιπάλου.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Αλμπέρτο Τζουλιάνι): Παγένκ 15 (8/10 επ., 4 άσοι, 3 μπλοκ), Στερν 20 (13/30 επ., 4 άσοι, 3 μπλοκ), Κουμεντάκης 2 (0/2 επ., 60% υπ. – 60% άριστες), Τράβιτσα 4 (2/2 επ., 2 άσοι), Λινάρδος 2 (1/2 επ., 1 μπλοκ), Ιντάλγκο 19 (13/26 επ., 4 άσοι, 2 μπλοκ, 62% υπ. – 38% άριστες) / Τζιάβρας (λ., 47% υπ. – 47% άριστες), Δαλακούρας 4 (3/6 επ., 1 μπλοκ, 76% υπ. – 65% άριστες), Παπαγγελόπουλος, Γκουσταβάο 5 (2/3 επ., 3 μπλοκ), Κολτσιάκης (λ.)

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Navarino Agora
Δωρεάν Ψηφιακή Μαστρογραφία
Δουλειά για Σένα - dypa.gov.gr
City Hospital - Ιδιωτική κλινική Καλαμάτα
myΔΕΗ

ΕΛΛΑΔΑ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΔΙΕΘΝΗ

ΠΡΟΗΓ. ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Γ. Οικονόμου: Ο κ. Τσίπρας συνεχίζει σταθερά να αναζητά ταυτότητα μέσα στην τοξικότητα

ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Κιβωτός του Κόσμου: Προθεσμία για τις 3 Φεβρουαρίου έλαβε ο π. Αντώνιος προκειμένου να καταθέσει τις εξηγήσεις του στην εισαγγελία Ανηλίκων

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Δείτε επίσης