Ανακοίνωση Κοσμόπουλου ενώπιον του Δημοτικού Συμβουλίου της Καλαμάτας: «Δεν θα είμαι υποψήφιος στις επόμενες δημοτικές εκλογές» – Ερωτηματικά για το μέλλον της παράταξής του

/

Τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, η οποία πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη (12/1), επέλεξε ο Βασίλης Κοσμόπουλος, προκειμένου να ανακοινώσει ότι δεν θα είναι εκ νέου υποψήφιος δήμαρχος Καλαμάτας. Ο κ. Κοσμόπουλος με το πέρας της τρέχουσας τετραετίας θα συμπληρώσει την τρίτη θητεία του (2003 – 2010 οι δύο πρώτες) στο Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας.

Συγκεκριμένα, μετά την τελετή κοπής της Πρωτοχρονιάτικης πίτας, ο κ. Κοσμόπουλος έλαβε τον λόγο, προκειμένου να εκφράσει τις ευχές του και σημείωσε:

«Η χρονιά είναι ιδιαίτερη για εμένα διότι είναι η τελευταία της παρουσίας μου στα έδρανα του δημοτικού μας συμβουλίου, καθώς δεν θα είμαι υποψήφιος στις επόμενες δημοτικές εκλογές.

Γνωρίζοντας τη δυσκολία του εγχειρήματος αυτού, εύχομαι καλή δύναμη σε όσους αποφασίσουν να συμμετάσχουν.

Στα μέσα της δεκαετίας του 1940, μετά τον “Ζορμπά”, ο Νίκος Καζαντζάκης έγραψε τον “Ανήφορο”. Ένα μυθιστόρημα, το οποίο εξεδόθη μόλις τον Οκτώβριο του περασμένου έτους.

Από αυτό το έργο, επιτρέψτε μου να σας διαβάσω ένα μικρό απόσπασμα, το οποίο είναι καλό να μας προβληματίσει όλους μας.

“Θες δε θες, αντικρύζοντας χοχλακιστά, ακαταστάλαχτα ακόμα πάθη, θα φανερώσεις τη γνώμη σου…και η γνώμη σου αυτή, όποια και να ‘ναι, θα εξαγριώσει τους αντίθετους. Κι αν προσπαθήσεις, δημιουργώντας με αφιλοκέρδεια και μόχτο μεγάλη απόσταση καιρού και τόπου, να δεις και να κρίνεις, τότε πια θα σου ριχτούν μανιασμένα και τα δύο αντίθετα στρατόπεδα.

Γιατί να βλέπεις και να κρίνεις με ψυχική και πνευματική ανεξαρτησία τα ξεκαπίστρωτα σύγχρονα πάθη θεωρείται θανάσιμο αμάρτημα κι από τις δύο παράταξες που αποτελούν τη συμπαγή απλοϊκή και βελάζουσα μάζα του σκεπτόμενου όχλου. Το ΝΑΙ και το ΟΧΙ είναι για αυτούς οι δυο μονάχα επιτρεπόμενες, επιβαλλόμενες απάντησες. Το άσπρο ή το μαύρο. Ανάμεσα σε αυτά τα δύο ακρότατα όρια, που χρέος έχουν να τα κατέχουν μονάχα οι μαχόμενοι άνθρωποι της ενέργειας, δεν επιτρέπουν καμιά συνθετική συνθετική προσπάθεια στο στοχαζόμενο ελεύτερον άνθρωπο.

Να κοιτάζεις με αθόλωτο μάτι – αθόλωτο κι από το μίσος κι από την αγάπη- τη σημερινή παγκόσμια πραγματικότητα, να ομολογείς τις αρετές και συνάμα την ατιμία, το φως και το σκοτάδι, που αποτελούν εδώ στη Γη το κάθε ζωντανό, είτε άνθρωπος είναι είτε ιδέα, να ‘σαι με μια λέξη ελεύτερος καταντάει ολοένα και πιο επικίνδυνος πνεματικός άθλος”».

Αξίζει να σημειωθεί ότι ακόμα δεν έχει γίνει γνωστό πως η ανακοίνωση του κ. Κοσμόπουλου θα επηρεάσει την παράταξή του και τις αποφάσεις που θα κληθούν να λάβουν τα μέλη της ενόψει των αυτοδιοικητικών εκλογών του Οκτωβρίου.

ΠΡΟΗΓ. ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Αντώνης Σαμαράς για τον θάνατο του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου: Οι Δημοκρατίες δεν αποσιωπούν το παρελθόν τους – Παρέμβαση και από τον Μίλτο Χρυσομάλλη

ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Π. Πικραμένος και Λ. Μενδώνη θα εκπροσωπήσουν την κυβέρνηση στην κηδεία του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ