Σφοδρή επίθεση Τσώνη σε Αθανασόπουλο για την ισοπέδωση του Παμίσου: «Κρύβεται, ενώ πρέπει να δώσει εξηγήσεις και να απολογηθεί» σημειώνει ο υποψήφιος δήμαρχος Μεσσήνης

/

Οξύτατη επίθεση εναντίον του δημάρχου Μεσσήνης, Γιώργου Αθανασόπουλου, εξαπέλυσε ο πρώην δήμαρχος και εκ νέου υποψήφιος, Γιώργος Τσώνης. Αφορμή για την επίθεση που εξαπέλυσε ο Γιώργος Τσώνης στάθηκε η καταστροφή τμήματος του Παμίσου από παρέμβαση της περιφέρειας Πελοποννήσου.

Συγκεκριμένα στην ανακοίνωσή του ο κ. Τσώνης σημειώνει:

 «Τα ζητήματα που ανέκυψαν, μετά τις πρόσφατες εκτεταμένες παρεμβάσεις στον ποταμό Πάμισο από την περιφέρεια Πελοποννήσου, επιβεβαιώνουν πλήρως ότι ο Γιώργος Αθανασόπουλος, λειτουργεί ως πιστός υπασπιστής του κ. Νίκα και όχι ως δήμαρχος Μεσσήνης. 

Παρά το γεγονός ότι το εύρος των παρεμβάσεων έχει ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων, παρά το γεγονός ότι υπήρξε πλήθος δημοσιευμάτων, που ανέδειξαν τα καταστροφικά αποτελέσματα της παρέμβασης, ο κ. Αθανασόπουλος, ακολουθώντας την προσφιλή και συνήθη τακτική του, κρύβεται, ενώ πρέπει να δώσει εξηγήσεις και να απολογηθεί. 

Υπενθυμίζουμε, γιατί μάλλον τους διαφεύγει, ότι ο ποταμός Πάμισος αποτελεί το μεγαλύτερο ποτάμι της Μεσσηνίας και ένα από τα σημαντικότερα φυσικά μνημεία του δήμου μας. 

Υπενθυμίζουμε ότι η δική μας δημοτική αρχή είχε οραματιστεί και είχε σχεδιάσει παρεμβάσεις στον Πάμισο που θα διατηρούσαν τη φυσιογνωμία του και ταυτόχρονα, με τις υποδομές που ήταν προγραμματισμένο να κατασκευαστούν, θα αναδεικνύονταν η σημασία του ποταμιού, το οποίο μπορεί να αποτελέσει ένα σημαντικό αναπτυξιακό εργαλείο για τον τόπο μας. 

Υπενθυμίζουμε ότι ο κ. Αθανασόπουλος ήταν ο δήμαρχος που είχε επισκεφθεί κρυφά το υπουργείο Υποδομών ζητώντας την τροποποίηση της μελέτης που αφορά τον Πάμισο. Έτσι, χάθηκε η δυνατότητα κατασκευής υποδομών που θα τον μετέτρεπαν σε πόλο έλξης για τους πολίτες. Ο ποδηλατόδρομος εξαιρέθηκε, όπως εξαιρέθηκε και η δημιουργία υπαίθριου θεάτρου 2.000 θέσεων στη δυτική όχθη του ποταμού. 

Σήμερα, ολοκληρώνοντας του καταστροφικό του έργο, ο κ. Αθανασόπουλος παριστάνει ότι δεν βλέπει όλα όσα έχουν συμβεί στον Πάμισο, αποδεικνύοντας ότι όχι μόνο είναι ο δήμαρχος των χαμένων ευκαιριών, αλλά ότι είναι ο δήμαρχος της καταστροφής. 

Διαμηνύουμε προς όλες τις κατευθύνσεις, και φυσικά δεσμευόμαστε στους πολίτες, ότι η νέα δημοτική αρχή του Γιώργου Τσώνη θα είναι εκείνη που θα βάλει τέλος στην καταστροφή του Παμίσου και θα επαναφέρει το σχέδιο για την πλήρη αξιοποίησή του. 

Θα επιμείνουμε στο όραμά μας για προστασία του, για κατασκευή φιλοπεριβαλλοντικων αντιπλημμυρικών έργων, για δημιουργία υποδομών που θα αναδείξουν τον Πάμισο και θα τον μετατρέψουν πόλο έλξης για τους πολίτες. 

Ο χρόνος κυλά αντίστροφα, οι μέρες του κ. Αθανασόπουλου, οι μέρες της απραξίας και της καταστροφής στο δήμο Μεσσήνης φτάνουν στο τέλος τους».

Διάβασε και αυτό: Θράσος Νίκα: Αντί να απολογηθεί για την ισοπέδωση του Παμίσου τάζει τη φύτευση 2.000 νέων δέντρων – Οι αναφορές στην 120 ΠΕΑ

Διάβασε και αυτό: Στο Περιφερειακό Συμβούλιο το ζήτημα των παρεμβάσεων στον Πάμισο – Κοινή ερώτηση τριών συμβούλων της παράταξης Τατούλη

Διάβασε και αυτό: Ισοπέδωσαν τον Πάμισο: Απίστευτες εικόνες από την παρέμβαση της περιφέρειας Πελοποννήσου στο μεγαλύτερο ποτάμι της Μεσσηνίας

ΠΡΟΗΓ. ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Αντώνης Σαμαράς για τον θάνατο του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου: Οι Δημοκρατίες δεν αποσιωπούν το παρελθόν τους – Παρέμβαση και από τον Μίλτο Χρυσομάλλη

ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Π. Πικραμένος και Λ. Μενδώνη θα εκπροσωπήσουν την κυβέρνηση στην κηδεία του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ