Το άρθρο 397 του Ποινικού Κώδικα, οι πολιτικές διαστάσεις και η …καληνύχτα

Σήμερα το pressing θα είναι «μονοθεματικό» και θα έχει …εκπαιδευτικό χαρακτήρα, καθώς θα εντρυφήσουμε στον Ποινικό Κώδικα και θα εστιάσουμε στο Άρθρο 397, περί καταδολίευσης δανειστών.

Σημειώνει ο νομοθέτης, σύμφωνα με το lawspot.gr:

1. Ο οφειλέτης που με πρόθεση ματαιώνει ολικά η εν μέρει την ικανοποίηση του δανειστή του, βλάπτοντας, καταστρέφοντας ή καθιστώντας χωρίς αξία, αποκρύπτοντας ή απαλλοτριώνοντας χωρίς ισότιμο και αξιόχρεο αντάλλαγμα οποιοδήποτε περιουσιακό του στοιχείο, κατασκευάζοντας ψεύτικα χρέη ή ψεύτικες δικαιοπραξίες, τιμωρείται με φυλάκιση μέχρι δύο ετών ή με χρηματική ποινή, αν η πράξη δεν υπόκειται σε βαρύτερη ποινή σύμφωνα με άλλη διάταξη.

2. Όμοια τιμωρείται όποιος επιχειρεί κάποια από αυτές τις πράξεις υπέρ του οφειλέτη.

3. Η ποινική δίωξη ασκείται μόνο ύστερα από έγκληση.

υγ: Την πολιτική διάσταση του Άρθρου 397 θα τη δούμε σε επόμενες αναφορές μας.

Καληνύχτα σας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΠΡΟΗΓ. ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Ρ. Μέτσολα: Έλαβα αίτημα από τις βελγικές αρχές για άρση ασυλίας δύο ευρωβουλευτών

ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Στη Βουλή η τροπολογία του υπουργείου Εσωτερικών για την αυτοδιοίκηση: Μεταφέρονται οι αρμοδιότητες ξανά στα Δημοτικά και τα Περιφερειακά Συμβούλια

ΠΡΟΣΦΑΤΑ VIRAL

H «Πυθία» της περιφέρειας Πελοποννήσου και το ψηφοδέλτιο της ΝΔ – Οι μετεκλογικές σκέψεις της τράπεζας Πειραιώς για τη Μεσσηνία και ο «Μουστάκας»

Μπήκαμε αισίως στο 2023, χρονιά εκλογών…πολλών εκλογών! Με θυμήθηκε λοιπόν ο Διευθυντής του messiniapress και εγώ ανταποκρίθηκα, πάλι,