Ο Ντίνο Μπάτζιο επανήλθε για το ντόπινγκ στην Ιταλία

Ο Ντίνο Μπάτζιο επανήλθε μετά τον αντίκτυπο που προκάλεσαν οι δηλώσεις του, σχετικά με το ντόπινγκ στο ιταλικό ποδόσφαιρο. Ο Ιταλός παλαίμαχος, μίλησε στο TV7 και άφησε να εννοηθεί μία πιθανή «σύνδεση» του πρόσφατου θανάτου των Τζιανλούκα Βιάλι και Σίνισα Μιχαϊλοβιτς (σ.σ. αμφότεροι υπέκυψαν σε μακροχρόνιες ασθένειες) με το «πολύ ντόπινγκ» εκείνης την εποχής.

Ο πρώην διεθνής μέσος τοποθετήθηκε εκ νέου, μιλώντας στην «Gazzetta dello Sport», διευκρινίζοντας ότι αναφέρθηκε σε «νόμιμα συμπληρώματα»: «Μην φαντάζεσθε ότι οι γιατροί θα μπορούσαν να μας δίνουν ουσίες ντόπινγκ, αφού είχαμε ελέγχους κάθε τρεις ή τέσσερις ημέρες. Απλά, θα ήθελα να μάθω από τους επιστήμονες εάν τα (νόμιμα) συμπληρώματα που παίρνουμε, μπορούν, μακροπρόθεσμα, να δημιουργούν προβλήματα στον οργανισμό μας. Θα ήθελα η επιστήμη, να μπορέσει να μας δώσει απαντήσεις για τα φάρμακα που μας έχουν χορηγηθεί, προκειμένου να επανέλθουμε από έναν τραυματισμό ή να ανακτήσουμε ενέργεια».

Ο Μπάτζιο, ο οποίος έκλεισε την διεθνή καριέρα του με 60 συμμετοχές κι επτά γκολ, διευκρίνισε ξανά, ότι ο προβληματισμός του είναι διαδοχικός, για τις δύο τραγωδίες που συγκλόνισαν το παγκόσμιο και το ιταλικό ποδόσφαιρο, αφού ο Μιχάιλοβιτς (53 ετών) πέθανε στις 16 Δεκεμβρίου από λευχαιμία και ο Βιάλι (58 ετών) στις 6 Ιανουαρίου, από καρκίνο στο πάγκρεας. 

«Το σκεπτικό μου, πηγάζει από τον πόνο που νιώθω για την απώλεια του Βιάλι, τον οποίο πάντα θεωρούσα φίλο και που με βοήθησε τόσο πολύ, αλλά και του Μιχαϊλοβιτς και άλλων πρώην παικτών, οι οποίοι όπως εγώ, έπαιξαν ποδόσφαιρο τη δεκαετία του ’90. Νομίζω ότι είναι απαραίτητο να διερευνηθούν οι φαρμακευτικές ουσίες που ελήφθησαν εκείνη την περίοδο», κατέληξε ο Μπάτζιο.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΠΡΟΗΓ. ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Σε επίπεδα ρεκόρ αναμένεται να εκτοξευθεί η παγκόσμια ζήτηση για πετρέλαιο

ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Δ. Κουτσούμπας: Ο λαός να συναντηθεί με την πρόταση διεξόδου του ΚΚΕ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΘΛΗΤΙΚΑ