Περιφέρεια Πελοποννήσου: «Τρέμει» τον Βλάση ο Νίκας – Η ανακοίνωση για το φυσικό αέριο και η …αγωνία για την 25η Ιανουαρίου

/

Σε πανικό βρίσκεται ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Παναγιώτης Νίκας, δεδομένου ότι στο εσωτερικό της Νέας Δημοκρατίας εντείνονται οι διεργασίες, για τον υποψήφιο περιφερειάρχη που θα στηρίξουν οι «γαλάζιοι» στις ερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές.

Πλέον, σύμφωνα με τις πληροφορίες που υπάρχουν, το προβάδισμα για την «γαλάζια» υποψηφιότητα το έχει ο βουλευτής Αρκαδίας της Νέας Δημοκρατίας, Κώστας Βλάσης, γεγονός που έχει ενεργοποιήσει τα αντανακλαστικά του νυν Περιφερειάρχη.

Ο πανικός του κ. Νίκα φάνηκε την Παρασκευή (20/1) όταν δεν δίστασε να εκδώσει ανακοίνωση για το φυσικό αέριο στην Πελοπόννησο, με αφορμή εκδήλωση που έγινε νωρίτερα την ίδια μέρα στην Τρίπολη και αφορούσε την πρώτη σύνδεση με το δίκτυο της Hengas, η οποία έχει αναλάβει το έργο διανομής φυσικού αερίου σε Τρίπολη, Κόρινθο, Καλαμάτα και Σπάρτη.

Στην εν λόγω εκδήλωση παρευρέθηκε ο ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας, αλλά και ο βουλευτής Αρκαδίας, Κώστας Βλάσης, οι οποίοι μίλησαν με θερμά λόγια για το έργο και την έλευση του φυσικού αερίου στην Τρίπολη.

«Το δίκτυο διανομής φυσικού αερίου θα εξυπηρετήσει την τοπική κοινωνία και την οικονομία τις επόμενες δεκαετίες. Τα δίκτυα αυτά δεν είναι δίκτυα που σε 10-15 χρόνια θα είναι άχρηστα. Πρόκειται για «ένα δίκτυο που σε λίγα χρόνια θα μεταφέρει και ανανεώσιμα αέρια, όπως βιομεθάνιο και πράσινο υδρογόνο και θα μας βοηθήσει να φτάσουμε στην κλιματική ουδετερότητα το 2050» είπε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστας Σκρέκας από την Τρίπολη όπου παραβρέθηκε στα εγκαίνια της πρώτης σύνδεσης αερίου
«Σήμερα, παρουσία του Υπουργού Περιβάλλοντος & Ενέργειας Κώστα Σκρέκα, άναψε στην Τρίπολη η φλόγα του φυσικού αερίου! Ένα έργο που για πολλά χρόνια έμοιαζε άπιαστο όνειρο, μια πολύ σημαντική επένδυση, προχωρά πλέον με ταχύτατους ρυθμούς συμβάλλοντας έτσι στην ουσιαστική ανάπτυξη του τόπου μας! Γιατί ο μόνος τρόπος για να ενισχύσουμε την αναπτυξιακή πορεία της Αρκαδίας μας είναι η προσέλκυση σοβαρών επενδύσεων, που θα δημιουργήσουν νέες θέσεις εργασίας», δήλωσε ο Κώστας Βλάσης κατά την τοποθέτησή του στη χθεσινή εκδήλωση της Hengas.

Αντιθέτως, ο κ. Νίκας, ο οποίος δεν παρευρέθηκε στην εκδήλωση, δεν ενστερνίζεται την ικανοποίηση των υπουργών και των βουλευτών της ΝΔ, καθώς στην ανακοίνωσή του υπενθυμίζει με νόημα ότι ο ανάδοχος του έργου θα κριθεί από το Διοικητικό Εφετείο Αθηνών, επαναλαμβάνει τη θέση του εναντίον της απόφασης της κυβέρνησης να προχωρήσει το έργο με την Hengas και καλεί όλους να δείξουν σεβασμό στη δικαιοσύνη!

Συγκεκριμένα, στη δήλωσή του σημειώνει ο κ. Νίκας:

«Είναι γνωστό ότι στο Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ), όπου παρέπεμψε το θέμα αυτό το Διοικητικό Εφετείο Αθηνών, θα κριθεί τελικά ο ανάδοχος του έργου διανομής φυσικού αερίου σε Τρίπολη, Κόρινθο, Καλαμάτα και Σπάρτη, με αντιδίκους δύο δημόσιους φορείς -την ΔΕΔΑ (Δημόσια Επιχείρηση Δικτύων Διανομής Αερίου) και την ΡΑΕ (Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας).

Στο Διοικητικό Εφετείο είχε προσφύγει η ΔΕΔΑ κατά της ΡΑΕ, διότι η δεύτερη προέκρινε ιδιωτική εταιρεία για το έργο της διανομής φυσικού αερίου στις παραπάνω πόλεις.

Η θέση της Περιφέρειας για το θέμα αυτό είναι σαφής και πάγια:

Στις δημόσιες υποδομές και ιδιαίτερα σε αυτή της ενέργειας, ο ρόλος και ο έλεγχος του δημοσίου πρέπει να είναι απολύτως καθοριστικός για την προστασία του δημόσιου συμφέροντος. Άλλο οι δημόσιες υποδομές και άλλο η λειτουργία τους.

Σε αναμονή λοιπόν της απόφασης του ανώτατου δικαστηρίου, προς την οποία όλοι οφείλουμε σεβασμό».

Η εκδήλωση του Κ. Βλάση στην Αθήνα

Οι δηλώσεις του κ. Νίκα, με τις οποίες εκφράζει τη διαφωνία του, έρχονται σε μια κρίσιμη στιγμή, δεδομένου ότι στις 25 Ιανουαρίου ο βουλευτής Αρκαδίας, Κώστας Βλάσης, διοργανώνει εκδήλωση στην Αθήνα, με αφορμή την συμπλήρωση 8 ετών παρουσίας του στο Κοινοβούλιο. Στην συγκεκριμένη εκδήλωση θα παρευρεθεί και θα μιλήσει ο πρώην Πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, ενώ αναμένεται να δώσουν το παρών βουλευτές της ΝΔ από νομούς της περιφέρειας Πελοποννήσου.

ΠΡΟΗΓ. ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Νέα απώλεια για την Καλαμάτα – Ισοπαλία εντός έδρας με την Προοδευτική

ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Εξιχνιάστηκε η ανθρωποκτονία στο κέντρο της Καλαμάτας: Αναζητείται 38χρονος – Χειροπέδες σε 22χρονο – Σύλληψη δύο ατόμων για υπόθαλψη και ψευδή κατάθεση

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ